013 Poppodium doneert 20.296 euro aan Save the Children


Afgelopen maandag vierde het Tilburgse poppodium 013 zijn 25-jarige bestaan. De complete ticketopbrengst van het jubileumfeest – een bedrag van 20.296,40 euro – is gedoneerd aan Save the Children. Hiermee sluit 013 zich aan bij de gezamenlijke actie van Paradiso en Melkweg.

Marketingmanager Mijndert Rodolf: “De actie sluit goed aan bij de waarden en werkwijze van het podium. We zouden 013 niet zijn, als we niet ook onze ogen en oren openhouden voor de wereld om ons heen. Het nieuws en de beelden die sinds begin oktober uit de Gazastrook tot ons komen, maken veel emoties los. Naast verdriet en woede heerst ook een groot gevoel van machteloosheid.”

Tijdens het 25-jarige jubileumfeest was er in 013 op meerdere manieren aandacht voor het conflict tussen Gaza en Israël.  Zo werd er in beide zalen een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van oorlogsgeweld.

Rodolf omschrijft dat moment als ‘indrukwekkend’. “Je kon 60 seconden lang een speld horen vallen in zalen. Alle 3000 bezoekers waren muisstil. Dit soort momenten zag ik eigenlijk alleen voorafgaand aan voetbalwedstrijden in grote stadions. In zalen klinkt die stilte overigens minstens zo indrukwekkend. Je merkte dat het publiek dankbaar was dat ze op deze manier hun machteloosheid konden uiten.”

De hele avond was volgens Rodolf ‘op alle fronten succesvol’ “Het was een mooie mix van terug- en vooruitkijken. Er waren 700 oud-medewerkers aanwezig en zij hebben samen met 3000 andere bezoekers een mooie en geslaagde avond beleefd. Voor ons was het bijzonder dat dit jubileum samenvalt met het meest succesvolle jaar uit de geschiedenis van 013. We verwachten dit jaar uiteindelijk zo’n 370.000 bezoekers te mogen ontvangen. Een all-time-record. Door al die bezoekers werd het mogelijk dat we ook een recordbedrag aan donaties aan goede doelen konden doen door de ingeleverde statiegeldbekers. Dat bedrag zal uitkomen op meer dan 100.000 euro.”

Het bericht 013 Poppodium doneert 20.296 euro aan Save the Children verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven