30 acts Breda Jazz Festival na maanden nog altijd niet betaald


Nog altijd wachten dertig jazzacts die in mei op het Breda Jazz Festival optraden op hun betaling. Dit heeft te maken met financiële moeilijkheden bij evenementenbureau Festiventures. Het totale bedrag aan nog uit te betalen gage bedraagt 42.000 euro. Dit meldt BN De Stem.

Verschillende muzikanten, onder wie de Bredase gitarist Ferry Smans en de Tinez Roots Club uit Arnhem, hebben hun ongenoegen geuit over de vertraagde betalingen en hebben juridische stappen ondernomen om hun verschuldigde bedragen te innen.

De voorzitter van het Breda Jazz Festival (BJF), Hanneke Griffioen, is zeer bezorgd over de huidige situatie. Het festival heeft elk jaar een budget om de artiesten te betalen, maar dit jaar is niet iedereen betaald omdat het evenementenbureau Festiventures financiële problemen bleek te hebben. Als reactie op deze situatie heeft BJF de samenwerking met Festiventures beëindigd en benadrukt dat dit niet overeenkomt met hun gebruikelijke werkwijze, aangezien muzikanten voor hen van groot belang zijn.

Eelco van Velzen van Festiventures, die verantwoordelijk was voor de programmering van BJF dit jaar neemt de schuld op zich voor de vertraagde betalingen en legt uit dat er fouten zijn gemaakt in het budgetbeheer. BJF heeft nu besloten om de helft van de uitstaande bedragen van de jazzacts over te nemen en biedt de bands 50 procent van hun gage aan als ze akkoord gaan. Ook zijn er optredens aangeboden voor de editie van 2024.

Het BJF probeert nog steeds om de volledige gage van Festiventures te innen. Sommige muzikanten hebben al betalingsregelingen getroffen met BJF om in ieder geval een deel van hun gage te ontvangen.

Het bericht 30 acts Breda Jazz Festival na maanden nog altijd niet betaald verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven