900 reizigers vast in twee treinen, persoon onwel door hitte

Zo’n 600 reizigers hebben vanavond meer dan een uur vastgezeten tussen de NS-stations Rotterdam Lombardijen en Barendrecht. Hun intercity die op weg was naar Eindhoven kwam om 17.30 uur stil te staan. De oorzaak was een defecte locomotief, zegt NS. In de trein viel ook de airco uit.

Het lukte niet om de locomotief aan de praat te krijgen. Na ongeveer 70 minuten was een ‘evacuatietrein’ ter plaatse, waarop de passagiers zijn overgestapt. Door de hitte in de trein is zeker één passagier onwel geworden. Hij of zij is door personeel van een ambulance geholpen en kon daarna verder reizen. Uiteindelijk kwamen de reizigers met twee uur vertraging in Eindhoven aan.

Op sociale media klagen mensen over de hitte in de trein. NS noemt het incident “buitengewoon vervelend”. “Dat is een storing natuurlijk altijd, maar zeker met deze temperaturen.”

Helvoirt

Een uur later kwam door een defect ook een trein stil te staan tussen Den Bosch en Tilburg, bij Helvoirt. Die had 300 passagiers aan boord. In dit geval zijn de passagiers met twee sprinters verder vervoerd. Ze kwamen twee uur later dan gepland aan in Tilburg.

Dat op een avond twee treinen stil komen te staan lijkt toeval. De woordvoerder van NS wijst erop dat het om twee verschillende treintypen gaat.Bron weergeven