ADE en KLM roepen ADE-bezoekers op hun CO2-uitstoot te compenseren


Om CO2-compensatie te minimaliseren, compenseert Amsterdam Dance Event samen met KLM het verwachte deel van de CO2-uitstoot van de conferentiesprekers en panelleden die naar Amsterdam vliegen. De organisatie roept op zijn website bezoekers op dat ook te doen.

Vanaf 18 tot en met 22 oktober staat Amsterdam voor de 28ste keer in het teken van ADE. De wereldwijd grootste bijeenkomst van muziekprofessionals en -liefhebbers is sterk afhankelijk van een internationaal netwerk van experts, artiesten en sprekers. De organisatie wil dan ook de CO2-uitstoot van buitenlandse deelnemers compenseren.

KLM is de Official Flight Partner van ADE en de samenwerking gaat verder dan enkel in naam. Wanneer buitenlandse bezoekers hun vlucht naar Amsterdam boeken via de luchtvaartmaatschappij krijgen zij de mogelijkheid om het door de reis ontstane aandeel aan CO2 te verminderen. Amsterdam Dance Event compenseert de uitstoot al van iedere spreker en panellid die aan de conferentie deelneemt. Hiermee wil ADE het aandeel van CO2-uitstoot vooraf en na het internationale event minimaliseren.

Amsterdam Dance Event werd vorig jaar door 450.000 bezoekers bezocht. In 2019 waren dat er 50.000 minder. Destijds werd het festival aangedaan door bezoekers uit 145 landen.

Het bericht ADE en KLM roepen ADE-bezoekers op hun CO2-uitstoot te compenseren verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven