Ajax betaalt opnieuw miljoenen en neemt spits Mikautadze over van Metz

Ajax heeft zijn tiende aankoop van deze transferzomer binnen. Georges Mikautadze komt over van het Franse FC Metz en ligt tot en met juni 2028 vast in Amsterdam. Met de transfer is een bedrag van 16 miljoen euro gemoeid. Dat kan nog oplopen tot 19 miljoen.

De 22-jarige Mikautadze, geboren in Frankrijk maar international van Georgië, heeft vooral naam gemaakt als spits. Met 23 doelpunten had hij een belangrijk aandeel in de promotie van Metz vorig seizoen.

Dit seizoen scoorde hij twee keer in drie duels op het hoogste Franse niveau. Voor Georgië maakte hij vier doelpunten in zestien interlands.

Kudus vertrokken

De Amsterdammers namen zondag afscheid van Mohammed Kudus, die vaak op de rechterflank speelde. Het is onduidelijk of de club uit Amsterdam nog op zoek gaat naar een rechtsbuiten. De transfermarkt sluit vrijdag.

Ajax versterkte zich de afgelopen maanden met Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom en Gaston Ávila.Bron weergeven