Aukje Bolle nieuwe voorzitter POPnl


Aukje Bolle is de nieuwe voorzitter van POPnl. Zij volgt Frank Kimenai op, die op zijn beurt het stokje overnamn van Rita Zipora.

Bolle: “Als voorzitter van Popnl kan ik een verbindende rol spelen en mijn bijdrage leveren aan een gezonde en brede basis voor popmuziek, omdat pop een groot en belangrijk deel is van cultuur voor iedereen. Een fantastische rol!”

“De organisaties van POPnl zorgen bottum-up voor de ontwikkeling van de popmuziek in Nederland”, aldus Bolle. “Wat zo vanzelfsprekend lijkt, bandjes, optreden, festivals in alle soorten en maten, talent dat ontwikkelt en doorbreekt naar de grote podia, is het resultaat van het harde werk van de organisaties van POPnl.”

Aukje Bolle is directeur van Kunstgebouw. Ze volgde de Opleiding Moderne Theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten. Na haar danscarrière werkte zij als projectleider bij Rotterdam Festivals, als beleidsmaker Cultuur bij de gemeente Rotterdam, en als zakelijk directeur bij Korzo, theater en productiehuis.

Ze is daarnaast lid van de raad van toezicht van Theater Rotterdam en Sinfonia Rotterdam en lid van bestuur bij WORM, Cultuurwerkplaats IJsselmonde en het internationaal dirigentenconcours ICCR.

Het bericht Aukje Bolle nieuwe voorzitter POPnl verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven