Aysha de Groot wil met Meisfest muziek en dans verbinden


De eerste editie van MeisFest, een avond samengesteld door de singer-songwriter Meis (oftewel Aysha de Groot) wordt op 20 april 2024 in Melkweg georganiseerd. “Het is heel leuk om de twee werelden, waar ik van houd, tijdens Meisfest kan verbinden

Op 19 januari verschijnt Zwart/Wit, het debuutalbum van Meis. Na de release gaat de zangeres op tour door Nederland en België. De tour wordt afgesloten in de Melkweg met een festival dat de zangeres zelf heeft samengesteld: Meisfest.

Aysha de Groot werd voor Meisfest geïnspireerd door Kaleidoscoop, het festival dat Wende organiseerde. De Groot: “Vanaf het eerste moment was onze insteek: stel, je krijgt de sleutel van een zaal, wat ga je daar dan doen? Ik wilde dat de Zwart/Wit-tour in mijn eigen stad zou eindigen. De relatie met de Melkweg is altijd goed geweest en het is een heel fijne zaal. We zijn in gesprek gegaan en daar is Meisfest uitgekomen. Ik wilde tijdens het festival alles wat ik zelf vet vind met het publiek delen. Van muziek die ik zelf maak, bevriende artiesten die ik bewonder tot paaldansen en acrobatiek. Het gaat een avondvullend programma worden met allemaal mooie en bijzondere dingen.”

De exacte invulling alsook de andere artiesten worden later bekend gemaakt. Wel onderstreept de zangeres dat haar eigen show ‘iets anders’ gaat worden dan de optredens die ze tijdens de Zwart/Wit-tour geeft. “De show op Meisfest is er een met alle toeters en bellen. We gaan hier echt flink uitpakken.”

Volgens De Groot zal Meisfest de nodige verrassingen bevatten. “Ik heb de muzikanten gekoppeld acrobaten en dansers en hen gevraagd samen iets te maken. De optredens gaan dus erg visueel worden. Het is heel leuk dat ik de twee werelden waar ik van houd kan verbinden.” Hoewel de zangeres druk bezig is met de voorbereidingen van het festival hoopt ze stiekem op een een groot succes zodat Meisfest een terugkerend event kan worden. “Dat zou fantastisch zijn. Deze editie wordt medemogelijk gemaakt door Amsterdamse Fonds voor de Kunsten. Zonder hun hulp was Meisfest niet van de grond gekomen. Natuurlijk hoop ik dat er genoeg tickets worden verkocht en het publiek dit leuk en bijzonder genoeg vindt zodat we terug mogen komen. De focus voor nu is echter op 20 april.”

Opvallend aan Meisfest is dat de ticketprijs, zeker voor de huidige tijd, bijzonder laag is. Kaartjes voor het avondvullende festival zijn verkrijgbaar voor 17,85 euro. Een bewuste keuze, aldus de Groot. “Als je met goedkope tickets werkt is de vraag of de bezoeker vooraf de waarde wel begrijpt. Aan de andere kant wil ik dat iedereen naar dit festival kan komen. Het is heel belangrijk dat Meisfest ook toegankelijk wordt voor mensen met een kleine portemonnee.”

Het bericht Aysha de Groot wil met Meisfest muziek en dans verbinden verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven