Beste stad wereldwijd voor bewuste reizigers vind je in Nederland (en nee, het is niet Amsterdam)


Even je eigen stad achter je laten en je helemaal laten onderdompelen in dat wat een andere te bieden heeft. Stedentrips zijn ontzettend in trek bij vakantiegangers. Maar waar kies je voor als er zoveel keuze is? Reiszoekmachine KAYAK stelde een lijst samen met de beste steden voor de bewuste reizigers. En wat blijkt: zowel de nummer 1 als 2 vind je in Nederland.

Culinaire belevingen zijn voor velen ook belangrijk tijdens het reizen. CNN Travel stelde daarom een lijst samen met de bestemmingen die je moet bezoeken als je echt op reis gaat voor het eten. In deze top 10 staan zowel verre als minder verre bestemmingen.

Duurzaam op vakantie

Om goed geïnformeerd een (duurzame) reis te kunnen plannen, publiceert KAYAK vandaag de stedenindex voor verantwoorde reizen. In de lijst zijn zo’n 167 steden verdeeld over 63 landen gerangschikt. In de index wordt onder meer gekeken naar zaken als de vervoersmogelijkheden van de steden en de luchtkwaliteit. Gebruikers van de stedenindex kunnen deze overigens ook personaliseren en aangeven welke factoren voor hen meer of minder meespelen.

Rotterdam op #1 voor bewuste reizigers

Vaak wordt bij stedentrips gelijk gedacht aan de hoofdstad, maar voor de meest bewuste optie zal je toch ergens anders moeten zijn. Rotterdam gaat er namelijk met de winst vandoor. De Zuid-Hollandse stad behaalde zelfs een vlekkeloze score van 100. Amsterdam deed het overigens ook goed en wist met een score van 94 de tweede plaats te halen. Gevolgd door het Oostenrijkse Graz (91).

De reden dat Rotterdam uiteindelijk als beste uit de bus kwam. heeft onder andere te maken het geavanceerde CO2-managementsysteem van de luchthaven. Ook de vele voordelig geprijsde accommodaties speelden een belangrijke rol.

Top 10 volledig Europees

Nederland doet het dus goed, maar ook de landen niet ver van ons vandaan wisten hoge scores binnen te slepen. Opvallend genoeg bestaat de gehele top 10 uit Europese bestemmingen.

  1. Rotterdam, Nederland
  2. Amsterdam, Nederland
  3. Graz, Oostenrijk
  4. Trondheim, Noorwegen
  5. München, Duitsland
  6. Helsinki, Finland
  7. Stockholm, Zweden
  8. Zurich, Zwitserland
  9. Gotenburg, Zweden
  10. Wenen, Oostenrijk

Voor buiten ons eigen continent benoemt de reiszoekmachine nog een paar eervolle vermeldingen voor andere regio’s in de wereld. Het gaat hier om de steden Vancouver (Canada), Tokyo (Japan), Santiago (Chili) en Tunis (Tunesië).

Wat een uurtje wandelen per dag met je lichaam doetBron weergeven