BMG gaat samenwerking aan met Universal Music Group


BMG en Universal Music Group (UMG) hebben  een alliantie aangekondigd waarbij de bedrijven verschillende samenwerkingsinitiatieven zullen verkennen om de kansen voor door BMG getekende artiesten wereldwijd verder uit te breiden.

Het eerste project onder deze alliantie zal het verplaatsen van de distributie van fysieke formaten van de muziek van BMG – inclusief vinyl en cd voor duizenden door BMG getekende artiesten – zijn naar de Commercial Services-divisie van UMG. De overgang van fysieke producten naar UMG zal naar verwachting beginnen in het tweede kwartaal van 2024 en zal tegen het einde van 2024 volledig zijn afgerond.

CEO van BMG, Thomas Coesfeld: “Onze alliantie met UMG is een belangrijke stap om onze dienstverlening aan door BMG getekende artiesten verder te verbeteren. We zijn verheugd om samen te werken met UMG. Hun schaal, technologie en toewijding beloven de kansen voor door BMG getekende artiesten over de hele wereld verder uit te breiden.”

Sir Lucian Grainge, Chairman en CEO van Universal Music Group: “BMG heeft een frisse wind gebracht in de muziekindustrie, en we kijken ernaar uit om met BMG samen te werken aan verschillende initiatieven om grotere kansen te bieden aan artiesten en onze bedrijven.”

Het bericht BMG gaat samenwerking aan met Universal Music Group verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven