Buma Music in Motion keert ook dit jaar terug op ADE


Voor het tweede jaar op rij gaat Buma Music in Motion een samenwerking aan met Amsterdam Dance Event. Op 18 oktober vindt BMIM x ADE Conference plaats in Felix Meritis. Het is de grootste conferentie in Nederland op het gebied van muziek in film, games, reclame, televisie en andere media.

Naast de diverse panels over uiteenlopende onderwerpen kunnen bezoekers genieten van een exclusieve performance met muziek van componist kensuke ushio en beeld van visuele artiest WADA Devicegirls. Dit wordt een primeur want het is hun allereerste Europese show.

Ook wordt aandacht besteed aan de wereld van anime. Samen met componist kensuke ushio zullen Ellie Harrison (Crunchyroll, US) en Naho Saito (Aniplex, JP) de kansen die de wereld van anime biedt belichten in een panel. Verder zijn te gast op BMIM x ADE Conference onder meer componist Cristobal Tapia de Veer (componist, CA), meest bekend van zijn iconische soundtrack voor de HBO hitserie The White Lotus, Codie Childs (PlayStation, UK), Julia Chourgnoz-Villano (Ubisoft, FR), Tomas Louter (MediaMonks, NL), Richard Burki (Future Phonic Studios, NL), Lena Obara (Sector C, DE) en Jesper Gadeberg (Music Stylist, DK).

Onder de noemer One on One Sessions kunnen bezoekers aanschuiven bij meer dan 30 verschillende professionals om één-op-één kennis te maken, van gedachten te wisselen en stappen te zetten in mogelijke nieuwe business. Deze professionals zijn werkzaam bij 180 Amsterdam, Natwerk, DEPT, HALAL, Mr. Frank, Roorda, Fitzroy, The Gardeners, Wolfstreetmaar ook film professionals zoals regisseur Bobby Boermans, en ook Millstreet Films.

Maartje Glas, general manager Buma Music in Motion: ‘Nadat we onze krachten bundelden voor een succesvolle start, ben ik verheugd te zien dat onze samenwerking niet alleen standhoudt, maar sterker is geworden dit tweede jaar van BMIM x ADE. We zijn erg blij dat steeds meer professionals uit de reclame- en filmindustrie ons weten te vinden voor verbinding met de Nederlandse componisten, artiesten en producers. Naast onze eigen conferentie is dit initiatief toch altijd een ontmoetingsplek voor iedereen in de Nederlandse en internationale mediamuziek.’

Kaarten zijn hier te verkrijgen.

Het bericht Buma Music in Motion keert ook dit jaar terug op ADE verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven