Coast to Coast Music Group overgenomen


Muziekdistributiebedrijf Coast to Coast Music Group is overgenomen door ondernemers Dirk Meiners en Jeroen Visser. Een van de opvallende kenmerken van deze samenwerking is de exclusieve overeenkomst met Vendor Services Nederland, een groothandel in fysieke entertainmentdragers in de Benelux-markt.

Jeroen Visser, de nieuwe eigenaar van Coast to Coast Music Group, uitte zijn enthousiasme over de overname: “We zijn verheugd om deel uit te maken van de Coast to Coast-familie en zijn vastbesloten om samen met het bestaande team de groei en innovatie voort te zetten. De samenwerking met Vendor Services Nederland zal ons in staat stellen onze klanten en leveranciers de hoogste kwaliteit service en dienstverlening te blijven bieden. Voor VSN realiseren we met deze strategische overname een nog betere aansluiting op de muziek retailmarkt in de Benelux en openen wij de deur naar nieuwe markten.”

Vendor Services Nederland zal zorg gaan dragen voor de administratieve en logistieke dienstverlening voor de producten uit de Coast to Coast-catalogus, waardoor Coast to Coast zich kan concentreren op zijn kernactiviteiten.

De overname is afgerond vijftien maanden na het plotselinge overlijden van oprichter Kees Klop in de zomer van 2022. “Het overlijden van Kees was een grote klap, we missen hem nog elke dag,” aldus Joke Asman namens zijn erfgenamen. “Kees’ passie en liefde voor muziek, zijn persoonlijke zienswijze en zakelijke aanpak waren uniek. We zijn ervan overtuigd dat Dirk en Jeroen samen met Martin Donker zijn succes zullen voortzetten en uitbouwen op een wijze die Kees zou waarderen.”

Het bericht Coast to Coast Music Group overgenomen verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven