Da Vinci Genius: Erfgoed van een visionair


Phoenix Immersive brengt de bekroonde Da Vinci Genius naar Nederland. De tentoon­stelling geeft bezoekers een kijkje in de creatieve en geniale geest van Leonardo da Vinci. Dat gebeurt middels een geheel nieuwe immersive en interactieve experience die vanaf 30 november te zien zal zijn in Amsterdam.

De Da Vinci Genius beleefde de première in 2022 in Berlijn en werd daar bekroond met prestigieuze awards als Art Directors Club – For Best immersive exerpience en Creative Pool Award – For best experiental design.

De voorstelling voegt dankzij geavanceerde technologie een nieuwe dimensie toe aan ons begrip van Leonardo da Vinci. De audiovisuele experience laat je opgaan in het werk en de gedachtenwereld van de grootmeester van de renaissance. Stap voor stap ontdekt de bezoeker de kunstwerken, ontdekkingen en uitvindingen van Leonardo da Vinci en bekijk je de hedendaagse wereld door zijn ogen.

Da Vinci Genius toont meer dan 50 van de bekendste creaties van da Vinci, waaronder Litta Madonna, Madonna van de Rotsen, De Doop van Christus en zijn ornithopter.

Verschillende perspectieven

In een voortdurend veranderende ruimte ontvouwen zich wisselende visuele verhaallijnen, die het publiek uitnodigen om deel te nemen aan de show en dieper in het leven en de geest van de kunstenaar te duiken. Het werk van Leonardo da Vinci wordt weergegeven door middel van audiovisuele inhoud bestaande uit video, audio, tast- en augmented reality-ervaringen. Door het gebruik van verschillende interactieve tools en AI-integraties kunnen bezoekers zijn werk niet alleen verkennen, maar er zelf deel van uitmaken en het vanuit verschillende perspectieven benaderen. Da Vinci Genius is een show die iedereen keer op keer kan bezoeken om ieders blik aan te scherpen en nog meer inspiratie te halen uit de getoonde optredens, films, augmented reality en museale kunstelementen.

Internationaal team met lokale experts

Het bedrijf Phoenix Immersive heeft een internationaal team samengesteld dat in samenspraak met lokale partners en experts de productie, marketing en promotie voor hun rekening neemt. Bert van der Ryd, managing director van Phoenix Immersive: “Ik ben ontzettend blij dat we deze unieke show naar Nederland hebben gebracht. Net zoals Leonardo da Vinci zijn tijd vooruit was, zo ook is deze voorstelling vooruitstrevend en ambitieus. De show is zo ontworpen dat hij een breed publiek aanspreekt, met elementen die zijn ontworpen voor kinderen vanaf 8 jaar tot doorgewinterde kunstliefhebbers. We zijn ervan overtuigd dat we bezoekers imponeren met de geweldige technologie, maar dat we ze ook nieuwe impulsen geven, reflectie op eigen talenten en ambities stimuleren, en kijken met vernieuwde inspiratie naar de toekomst. Kortom: the full experience!”

Nieuwe dimensie

Da Vinci Genius voegt een nieuwe dimensie toe aan het werk van Leonardo da Vinci. De interactieve beelden in de show worden begeleid door muziek binnen een 360-graden geluidslandschap dat gecomponeerd, uitgevoerd, geproduceerd en gemixt is door de Britse DJ SASHA. Van der Ryd: “Voor Amsterdam hebben we, naast de hoofdshow, ook nog de samenwerking gezocht met de Leisure Expert Group om de beleving van de gasten compleet te maken en het verhaal van Leonardo da Vinci nog meer te duiden in een zogeheten pre-show met social sharing-elementen. Deze toevoeging zal in Amsterdam in première gaan. Onze creatieve ideeën en visie voor de mainshow zijn uiteindelijk in 2022 tot leven gekomen door de samenwerking met flora&founavisions uit Berlijn.”

Verwachtingen

Leigh Sachwitz, Founder & Creatief Directeur van flora&faunavisions: “Het creëren van een immersive show, geïnspireerd door Leonardo da Vinci terwijl we de mogelijkheden verkennen en de grenzen opzoeken van wat er met technologie, storytelling, licht, taal, muziek en interactieve speelsheid kan worden gedaan, is een droom die uitkomt. Da Vinci Genius is een indrukwekkende en ogen openende experience en we zijn trots dat we de visie van Phoenix Immersive tot leven hebben mogen brengen. Dit resulteerde in enthousiaste Berlijnse bezoekers en twee awards: Art Directors Club – for best experience en Creative Pool Award – for best experience. Met een aantal aanpassingen hopen we de verwachtingen van de Nederlandse bezoekers te overtreffen.”

Da Vinci Genius is vanaf 30 november open van woensdag tot en met maandag. De experience is tot eind augustus te zien in Amsterdam. Zie voor meer informatie davinciamsterdam.com

Het bericht Da Vinci Genius: Erfgoed van een visionair verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven