Dauwpop 2023 wint Festileak Festival Award voor Beste Festival


De winnaars van de Festileaks Festival Awards 2023 zijn bekend. Dauwpop wint dit jaar de Festival Award voor Beste Festival. Ook Jera On Air en Defqon.1 krijgen een podiumplek met respectievelijk het zilver en brons.

“We zijn enorm trots op wat we bereikt hebben als festival – als team van vrijwilligers, medewerkers, artiesten en publiek. We hadden dit alleen samen met elkaar kunnen doen en dit is de kers op de al fantastische taart. Mede omdat we definitief de stap hebben gemaakt naar een tweedaags festival met camping”, aldus Rob Telgenkamp, eigenaar Dauwpop.

De Festileaks Festival Awards zijn de publieksprijzen voor festivals. De hele zomer kunnen bezoekers van Festileaks stemmen op het Festivalrapport van door hen bezochte festivals. Daarin geven zij een cijfer aan zes vaste categorieën van de festivalbeleving (line-up, randprogramma, sfeer, festivalterrein, eten & drinken en prijs-kwaliteit), plus een totaalscore.

De festivals met de hoogste score per categorie winnen aan het eind van de zomer een Festileaks Festival Award. Dit jaar werden er 101.091 stemmen geregistreerd, verspreid over 253 verschillende festivals.

De volledige Festival Top 5 ziet er als volgt uit:

 1. Dauwpop (8,3)
 2. Jera On Air (8,2)
 3. Defqon.1 (8,2)
 4. Best Kept Secret (8,1)
 5. Tomorrowland (8,0)

Per categorie zijn dit de winnaars:

 • Beste Festival: Dauwpop
 • Beste Line-up: Jera on Air
 • Beste Randprogramma: Wildeburg
 • Beste Sfeer: Defqon.1
 • Beste Festivalterrein: Tomorrowland
 • Beste Eten en drinken: Best Kept Secret
 • Beste Prijs-kwaliteit: Weitjerock

Het bericht Dauwpop 2023 wint Festileak Festival Award voor Beste Festival verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven