DeWolff wint Gouden Notekraker voor invloedrijkste liveprestaties


Dinsdagavond werd in de Amsterdamse Melkweg de Gouden Notekraker 2023 uitgereikt. DeWolff werd gekozen als ‘band met de meest bijzondere en invloedrijke liveprestaties van het afgelopen seizoen’.

Muzikanten aangesloten bij branchevereniging Sena kozen DeWolff als winnaar van de Gouden Notekraker 2023. Andere genomineerden waren Son Mieux, Krezip, Typhoon en Bennie Sings. De Limburgse band werd omschreven als ‘niet te missen livesensatie’. ‘Mede dankzij de gedrevenheid en passie is DeWolffs’ onversneden mix van Rock ’n Roll en Country Rock zoals die niet zou misstaan in de 70’s, nog steeds actueel’.

Eerdere winnaars van de Gouden Notekraker waren DI-RECT, Spinvis, Eefje de Visser, MY BABY, De Staat, Douwe Bob, Caro Emerald, BLØF, Racoon, Ilse DeLange, Golden Earring, Het Goede Doel, Rob de Nijs en Herman van Veen.

Bente won de aanmoedigingsprijs voor aanstormend talent, de Zilveren Notekraker. Volgens haar collega’s weet de Nederlandstalige zangeres ‘het publiek en haar collega’s onder meer in te pakken met sterke zang en pakkende teksten’. Bram van den Berg ging gisteravond naar huis met de Humble Heroes Award 2023. De sessiemuzikant en Krezip-drummer speelt op dit moment bij U2.

De Gouden Notekraker is een initiatief van de Nederlandse Toonkunstenaars Bond (Ntb), heeft Sena als sponsor en wordt georganiseerd door productiehuis Dutch Performers House. In 1974 begonnen als het sluitstuk van de campagne: ‘Beter uit met levende muziek’, is de Gouden Notekraker uitgegroeid tot dé prijs voor de beste liveprestatie in Nederland.

Het bericht DeWolff wint Gouden Notekraker voor invloedrijkste liveprestaties verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven