Directeuren van Coinbase: naarmate het wereldwijde cryptobeleid groeit, heeft de VS dringend behoefte aan wetgeving


Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, bestaat al 10 jaar. En hoewel het bedrijf zijn aanbod, producten en diensten heeft uitgebreid, zijn de gesprekspunten voor het beleid niet drastisch veranderd, vertelde Kara Calvert, hoofd van het Amerikaanse beleid bij Coinbase, aan TechCrunch+.

Maar wat heeft veranderd, zei ze, is het “momentum en de urgentie” voor wetgeving en regels op het gebied van digitale activa op federaal niveau in de VS.

“We hebben nu wetgeving nodig, we willen niet nog een jaar of twee tot drie jaar wachten”, zei Calvert. Als Amerikaanse bureaus langzaam blijven evolueren op het gebied van regelgeving, zullen bouwers naar het buitenland gaan naar andere landen en regio’s zoals Singapore, de Europese Unie en Hong Kong – die allemaal in het recente verleden voor meer regelgevende kaders hebben gezorgd.

Er zijn wereldwijd twee beleidsdebatten gaande: het Amerikaanse en het ex-Amerikaanse beleidsdebat, zei Faryar Shirzad, chief policy officer bij Coinbase. “De rest van de wereld, op enkele uitzonderingen na, heeft de beslissing genomen dat ze crypto- en web3-technologie op de een of andere manier willen omarmen”, zei hij. “Ze zijn actief bezig met het ontwikkelen van een raamwerk voor regels en voorschriften om consumenten te beschermen en ook om innovatie aan te moedigen.”

SEC-directeur zegt dat ‘er niets is veranderd’ voor handhaving, zelfs als de crypto-industrie rommelt

Onzekerheid over regelgeving blijft een van de grootste uitdagingen en zorgen voor bedrijven en kleine spelers die in de VS willen bouwen, volgens een recent rapport over de acceptatie door bedrijven door Coinbase en The Block.

Ongeveer 91% van de ondervraagde leidinggevenden is het erover eens dat het gebrek aan duidelijke regelgeving op het gebied van crypto, blockchain of web3 het moeilijk maakt om door de ruimte te navigeren. Uit het rapport bleek ook dat 52% van de bedrijven zegt grote investeringen in de sector uit te stellen totdat de regelgeving is vastgesteld en ze meer zelfvertrouwen hebben.

Wetgeving in aantocht

Het is mogelijk dat er in de komende zes tot twaalf maanden op Amerikaanse wetgeving gebaseerde wetgeving wordt geschreven, zei Calvert. Maar het vereist een “coalitie van bereidwilligen” om samen te komen en de huidige regels aan te passen aan de ruimte.

Coinbase execs: naarmate het wereldwijde cryptobeleid groeit, heeft de VS dringend behoefte aan wetgeving door Jacquelyn Melinek, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunchBron weergeven