Dit kun je doen om de tijd te doden op het vliegveld (als je de winkeltjes liever overslaat)


Veel mensen dromen al helemaal weg bij de gedachte aan hun zomervakantie. De reis naar je vakantiebestemming toe (of terug naar huis) is daarentegen niet voor iedereen een pretje. Urenlang in de rij staan voor de douane, een vertraagde vlucht of een overstap kunnen bijna aanvoelen als een nachtmerrie. De tijd gaat er niet sneller van tikken namelijk. Met deze tips maak je tijd doden op het vliegveld een stuk draaglijker. Zonder één dutyfree winkeltje te bezoeken.

De drukke zomerperiode klinkt niet voor iedereen als muziek in de oren. Ga jij liever op vakantie in het laagseizoen? Dan zijn dit een aantal fijne bestemmingen.

Tijd doden op het vliegveld

1. Bedenk een eigen spel

Het is begrijpelijk dat je een slaande ruzie met je familie over een spelletje mens-erger-je-niet niet wilt riskeren. Toch zijn spelletjes een prima vorm van tijdverdrijf. Maar op een gegeven moment komen de welbekende kaartspelletjes je vast ook je neus wel uit.

Bedenk dan samen met je reisgezelschap zelf een spel. Alles is dan namelijk mogelijk. Combineer de interesses en vaardigheden van iedereen en kijk wat je daarmee kan. Een beetje creativiteit heb je daar alleen wel voor nodig.

2. Blijf in beweging!

Vliegvelden staan vaak bekend om hun ellenlange gangen, en dan vooral de grote internationale vliegvelden. Je hebt het misschien weleens aan den lijve ondervonden toen je moest rennen om je vlucht te halen.

Nou is rennen niet per se wat je moet gaan doen als je uren aan het wachten bent, maar een wandeling kan geen kwaad. Je blijft lekker in beweging, spot hier en daar een vliegtuig en je stappenteller is ook weer tevreden.

3. Trakteer jezelf op lounge-toegang

Dit is misschien niet voor iedereen te doen, maar als je nog wat geld over hebt, zou je het zeker eens kunnen overwegen. Verwen jezelf op toegang tot een lounge. Wie business- of first class vliegt krijgt meestal al direct toegang, maar ook als je economy reist is het vaak mogelijk. Alleen wel tegen betaling.

Maar dan heb je vaak ook wat. Fijne plekken om te relaxen en gratis eten en drinken. Ook zijn er lounges waar je een massage kunt krijgen, films kunt kijken of jezelf kunt opfrissen in een heuse badkamer. Kijk dus eens naar de mogelijkheden als jou dit als muziek in de oren klinkt.

4. Maak een praatje met een vreemde

Klinkt misschien heel spannend, maar overweeg het eens. Als je samen reist doe je dit misschien niet zo snel, maar ben je alleen, dan is het wellicht toch fijn om wat aanspraak te hebben. En daarbij ben je vast niet de enige die alleen van punt A naar punt B aan het reizen is.

Kijk om je heen, stap op iemand af en vraag waar de ander heen reist. Maar heb ook respect voor mensen die liever niet gaan zitten keuvelen met je. Solo-reizen kan al zenuwslopend genoeg zijn voor velen. Maar wie weet ontmoet je wel je nieuwe beste vriend en krijg je misschien ook inspiratie voor je volgende reis. En dat brengt ons gelijk bij de laatste tip.

5. Plan je volgende reis

Zit je vakantie er alweer op en ben je begonnen aan je tripje huiswaarts? Houd dat vakantiegevoel dan zo lang mogelijk vast en plan alvast je volgende vakantie. Kan overigens ook als je nog moet beginnen aan je vakantie natuurlijk.

Kijk op de borden op de luchthaven wat de andere bestemmingen zijn. Het kan je een hoop inspiratie opleveren. Ook kun je een steward(ess) aanspreken onderweg naar je gate. Zij komen voor hun werk op de meest uiteenlopende plekken ter wereld en kunnen je vast wel een paar verborgen parels aanraden.

Deze bestemmingen liggen nét over de grens, maar zijn leuk voor een dagje wegBron weergeven