DoorDash biedt bezorgers een uurtarief, maar er zit een addertje onder het gras


DoorDash geeft bezorgers de mogelijkheid om een ​​gegarandeerd minimumuurtarief te krijgen in plaats van per bezorging, zei het bedrijf woensdag. De nieuwe optie, een nieuwigheid in de gig-worker-industrie, komt omdat DoorDash en andere app-gebaseerde gig-bedrijven zoals Lyft en Uber bezorgers in New York City een gegarandeerd minimumloon van $ 18 per uur moeten bieden.

Hoewel DoorDash dit nieuwe aanbod heeft gepositioneerd als een manier om flexibiliteit te behouden en tegelijkertijd betrouwbare inkomsten te bevorderen, is het uurtarief niet Echt een uurtarief. Het is gebaseerd op de tijd die aan een levering is besteed, “vanaf het moment (een werknemer accepteert) een aanbod tot het wordt afgeleverd – plus 100% fooien”, aldus het bedrijf.

“We weten dat er Dashers zijn die prioriteit geven aan betrouwbaarheid in hun verdiensten, die gewoon de weg op willen en meteen een exact idee hebben van hoeveel ze zullen verdienen voor de tijd die nodig is om een ​​bestelling te voltooien”, luidt een blog bericht van DoorDash. “Earn by Time is precies ontwikkeld met die Dashers in gedachten.”

Arbeidsrechtenactivisten en gig-werknemers hebben historisch gezien kritiek geuit op DoorDash en andere bedrijven omdat ze alleen werknemers betalen voor de tijd die ze aan een optreden besteden, of ‘actieve tijd’, omdat dat geen rekening houdt met de tijd die wordt besteed aan het wachten op een bestelling. Het NYC-mandaat vereist dat bedrijven werknemers betalen voor alle tijd die ze verbonden zijn met de app.

Het is niet duidelijk hoeveel DoorDash zijn Dashers (de term die het bedrijf gebruikt om zijn bezorgers te beschrijven) zal bieden als een minimum uurtarief, en het bedrijf reageerde niet op tijd op het verzoek van TechCrunch om commentaar.

DoorDash heeft dit uurloonmodel in enkele kleine tot middelgrote steden in de VS getest. werknemers om minder wenselijke bestellingen te accepteren die ze normaal gesproken zouden afwijzen vanwege het lage basissalaris.

Proposition 22 was een steminitiatief in Californië dat in 2020 werd aangenomen en in maart 2023 werd bevestigd in het hof van beroep, en stelt bedrijven als DoorDash in staat om hun werknemers te blijven classificeren als onafhankelijke contractanten in plaats van als werknemers.

Het gegarandeerde uurtarief wordt aan het begin van een rit aan Dashers getoond, zodat ze precies kunnen zien hoeveel ze per uur verdienen bij aflevering. DoorDash zei dat het “aanzienlijk heeft geïnvesteerd” om een ​​”belonende, waardevolle optie te creëren voor die Dashers die prioriteit geven aan consistentie bij het dashen.” Met andere woorden, Dashers die meer bestellingen accepteren, zullen waarschijnlijk een hoger uurtarief zien dan degenen die dat niet doen. DoorDash, Uber en andere gig-bedrijven staan ​​erom bekend werknemers te belonen die reizen consequent accepteren, en ze worden ervan beschuldigd werknemers te straffen die dat niet doen.

De traditionele optie om per aanbieding te verdienen is nog steeds beschikbaar voor Dashers, waarbij het vooraf gegarandeerde minimumbedrag dat ze kunnen verwachten te verdienen op die reis wordt getoond voordat ze accepteren.

DoorDash heeft niet gezegd in welke staten en markten de “verdien op tijd”-aanbieding beschikbaar zal zijn.

Naast de aankondiging van het uurloon, omvatte DoorDash de lancering van enkele nieuwe functies die zijn ontworpen om Dashers te helpen hun inkomsten te maximaliseren. Zo kunnen werknemers met “streepje langs de weg” selecteren waar ze willen beginnen met het uitvoeren van bestellingen – misschien tijdens hun normale woon-werkverkeer – zodat ze bestellingen op die locaties kunnen ontvangen.

DoorDash introduceerde ook fooien na het afrekenen, zodat klanten tot 30 dagen na een levering een fooi kunnen geven of iets aan een bestaande fooi kunnen toevoegen. Meestal geven klanten een fooi bij het afrekenen, maar deze optie geeft Dashers de kans om iets meer te verdienen voor goed werk.

Om Dashers gemoedsrust te geven, lanceerde DoorDash ook een functie voor het delen van locaties, waarmee werknemers hun locatie kunnen delen met maximaal vijf contacten.

Als laatste bot dat naar gig-werkers werd gegooid, zei DoorDash dat het een eenmalig geschenk van $ 10.000 geeft aan Dashers die zich in de beginjaren bij het platform hebben aangesloten, meer dan 10.000 leveringen hebben voltooid en nog steeds actief zijn op het platform. Om hoeveel Dashers dat gaat, wil het bedrijf niet zeggen.

Uber- en Lyft-chauffeurs in Washington winnen betaald familie- en ziekteverlof

DoorDash biedt bezorgers een uurtarief, maar er is een addertje onder het gras van Rebecca Bellan, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunchBron weergeven