Eredivisie ook na 2025 live bij ESPN

Eredivisiewedstrijden blijven ook na 2025 live te zien bij ESPN. De Eredivisie CV en de achttien eredivisieclubs hebben vanmiddag op een speciale vergadering ingestemd met het onderhandelingsakkoord dat afgelopen maand met ESPN werd bereikt.

De wedstrijden worden nu ook al live uitgezonden bij ESPN. In een persbericht schrijft de Eredivisie CV dat de deal positief uitpakt voor de clubs in de eredivisie, eerste divisie, de Vrouwen Eredivisie en de KNVB-beker. Zo krijgen alle clubs “substantieel meer inkomsten”.

750 miljoen euro

Om hoeveel geld het gaat, is niet bekendgemaakt. Eerder meldden VI en de Telegraaf dat er een akkoord lag waarmee zo’n 750 miljoen euro gemoeid is.

In de overeenkomst is ook afgesproken dat alle wedstrijden van de Vrouwen Eredivisie en de eerste divisie al vanaf 2024 live bij ESPN worden uitgezonden. De nieuwe deal loopt tot de zomer van 2030.

Kabelaars boos

KPN, VodafoneZiggo, Delta Fiber en Odido die als het kabelconsortium ook de uitzendrechten wilden binnenhalen, reageerden bijna vier weken geleden verbouwereerd op het nieuws dat er een akkoord lag met ESPN. Ze zeiden toen dat er in achterkamertjes afspraken werden gemaakt en dat het proces niet transparant verliep. Ze vroegen de Autoriteit Consument en Markt om in te grijpen.

“De ACM was heel duidelijk: de toekenning van de televisierechten betaald voetbal vanaf 2025 zal via een openbare aanbesteding moeten plaatsvinden. Daarin past dus geen achterkamertjesdeal van de ECV met één partij”, aldus de woordvoerder van de kabelaars in september.

Wie de samenvattingen van de eredivisiewedstrijden gaat uitzenden vanaf medio 2025 is nog niet bekend. Tot die tijd zijn de samenvattingen bij de NOS te zien.Bron weergeven