FC Twente wil 'remontada' tegen Fenerbahce: 'Lelijke uitslag rechttrekken'

FC Twente-trainer Joseph Oosting kent personele problemen in aanloop naar de return tegen Fenerbahce SK donderdagavond. Naast de geblesseerde Gijs Smal en geschorste Youri Regeer, viel vandaag centrale verdediger Mees Hilgers weg.

“Hij heeft een liesblessure en kan niet starten morgen”, zo maakte Oosting duidelijk.

De Enschedeërs staan voor een immense opgave om de groepsfase van de Conference League te bereiken: de 5-1 nederlaag van vorige week in Turkije moet weggepoetst worden in de Grolsch Veste.

Trainer Oosting houdt zich vast aan het eerste deel van de vorige wedstrijd. Daarin maakte FC Twente indruk én kwam het op voorsprong. “Dat moeten we doortrekken.” Na de rode kaart van Regeer ging het mis kreeg Twente vijf doelpunten om de oren. “Het werd 5-1, pijnlijk. Een lelijk uitslag, maar dat gaan we proberen recht te trekken”, aldus Oosting.

Remontada FC Twente

Daan Rots, aanvaller van de Enschedeërs, put samen met de selectie hoop uit het Champions League-duel tussen Barcelona en Paris Saint-Germain uit 2017: de Catalanen maakten een 4-0 achterstand goed, de ommekeer wordt nu aangeduid als ‘La Remontada’. “Dat was echt een mega-comeback. We hebben geloof, maar we willen vooral laten zien dat we met elf man dit Fenerbahce kunnen aanpakken”, besluit Rots.Bron weergeven