Geen Game Award-nominatie voor Hogwarts wel voor Baldur’s Gate 3 en Alan Wake 2


De kanshebbers op een Game Award zijn bekend. De omvangrijke lijst van genomineerden wordt aangevoerd door Alan Wake 3 en Baldur’s Gate 3 met beiden acht nominaties. De grote afwezige is Hogwarts Legacy.

Net als ieder jaar heeft The Game Awards de nominaties van de jaarlijkse publieksverkiezingen bekendgemaakt. Baldur’s Gate 3 en Alan Wake 2 voeren de nominatielijst aan met beiden acht nominaties. Ook maken zij kans op de belangrijkste prijs: Game of the Year. In deze categorie nemen ze het op tegen Marvel’s Spider-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder en Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Opvallend is dat Hogwarts Legacy in geen van de 31 categorieën langs komt. Dit is vooral bijzonder omdat het spel succesvol werd ontvangen door zowel het grote publiek en de pers. Het spel dat zich in de wereld van Harry Potter afspeelt was een van de succesvolste lanceringen van het jaar. In mei maakte ontwikkelaar Warner Bros. bekend dat Hogwarts Legacy goed was voor een omzet van een miljard dollar wereldwijd en er 15 miljoen units verkocht waren.

De award show werkt met een commissie van 13 industriepartijen met onder andere Sony, Nintendo, Microsoft, Electronic Arts en Rockstar Games. Zij selecteren wereldwijd een dertigtal game media die games kunnen aandragen in verschillende categorieën. Waarna het publiek hun stem kan uitbrengen. Alle categorieën en nominaties zijn hier te vinden.

Het bericht Geen Game Award-nominatie voor Hogwarts wel voor Baldur’s Gate 3 en Alan Wake 2 verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven