Geen X-integratie meer op PlayStation-consoles


Vanaf 13 november is het niet meer mogelijk om op PlayStation-consoles de X-app te gebruiken. Sony schrapt de app, maar geeft geen verdere uitleg waarom.

PlayStation-gebruikers kunnen vanaf 13 november X (voormalig Twitter) niet meer bezoeken vanaf de console. Sony stopt vanaf die datum met de integratie van X op zowel PlayStation 5 als 4. Hierdoor is het niet meer mogelijk om rechtstreeks berichten te delen vanaf de console op het platform. In de aankondiging legt het Japanse bedrijf wel uit hoe gebruikers PS-content kunnen delen op X/Twitter via zogeheten game captures.

Een reden voor de beslissing geeft Sony niet. Ook X heeft nog niet gereageerd op het stoppen van de app op Sony-consoles. Microsoft schakelde het delen van Xbox-content via consoles en pc’s naar X overigens al in april uit. Een reden voor het stoppen kan te maken hebben met de API-prijzen die het platform heeft ingevoerd. Hiervoor zouden bedrijven en ontwikkelaars significante maandelijkse bedragen moeten betalen om met X te blijven samenwerken.

Het bericht Geen X-integratie meer op PlayStation-consoles verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven