Google bood Epic $147 miljoen om Fortnite in Play Store te lanceren


Google heeft in de rechtbank bevestigd dat het Epic een deal van 147 miljoen dollar heeft gedaan om het succesvolle spel Fortnite op de Google Play Store voor Android te lanceren.

Epic accepteerde de deal niet en lanceerde Fortnite op Android in 2018 rechtstreeks via zijn website. Op die manier kon het Fortnite’s in-game valuta V-Bucks verkopen zonder de commissie te betalen die vereist was voor Play Store-apps.

Uit bewijsstukken blijkt dat Google vreesde voor een ‘besmettingsrisico’ als andere game-ontwikkelaars (waaronder Blizzard, Valve, Sony en Nintendo) het voorbeeld van Epic zouden volgen.

De ‘besmettingsdocumenten’ kwamen dinsdag ter sprake in de rechtbank toen Lawrence Koh, het toenmalige hoofd van de games business development van Google Play, een verklaring aflegde. Dat zou Google miljarden dollars aan inkomsten kunnen kosten.

Documenten die in de rechtbank werden getoond, voorspelden dat het ontbreken van Fortnite kon resulteren in een direct verlies van inkomsten tussen de $130 en $250 miljoen. Daarnaast kon het resulteren in bredere neerwaartse verliezen tot wel $3,6 miljard.

De verklaring van Koh is onderdeel van de rechtszaak tussen Epic en Google, die sinds 2021 loopt. Epic wil namelijk eigen downloadopties en betaalmethoden aanbieden in zijn Android- en iOS-apps. Apple en Google zijn het daar echter niet mee eens.

Het bericht Google bood Epic $147 miljoen om Fortnite in Play Store te lanceren verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven