Heeft deze ene functie Robinhood ertoe aangezet om X1 te verwerven?


Welkom terug bij The Interchange! Wil je dit in je inbox, meld je dan hier aan. We zijn terug na een korte pauze, met veel fintech-nieuws, waaronder de nieuwste aanwinst van Robinhood, het nieuwste product van Plaid en een door ChatGPT aangedreven AI-tool die tot doel heeft u te helpen geld te besparen op rekeningen.

De motieven van Robinhood

Toen Robinhood op 22 juni aankondigde dat het creditcard-startup X1 overnam voor $ 95 miljoen, veroorzaakte dat allerlei ophef in de fintech-wereld.

Waarom zou Robinhood een creditcard-startup willen kopen? Heeft het een goede deal gekregen, gezien het feit dat X1 tijdens zijn levensduur slechts $ 62 miljoen heeft opgehaald? Hebben de investeerders een goede deal gekregen of alleen een rendement op hun investering? Waarom X1 in het bijzonder boven de vele andere creditcard-startups die er zijn?

Laten we het eerst over dat laatste punt hebben.

Toen we in december met X1 spraken ten tijde van de laatste inzamelingsactie, vertelde oprichter en CEO Deepak Rao ons dat het bedrijf een nieuw handelsplatform aan het lanceren was dat zijn kaarthouders de mogelijkheid zou geven om aandelen te kopen door verdiende beloningspunten te gebruiken. Hij noemde Robinhood zelfs als een bedrijf waarmee hij hoopte te concurreren, en vertelde TechCrunch: “Door creditcardpunten te gebruiken om aandelen te kopen in plaats van contant geld of hun spaargeld, denken we dat dit voor veel consumenten een veilige manier is om te beginnen met beleggen. Er is geen echt nadeel, aangezien hun investering technisch gratis is.”

Aha.

Zou dat kunnen zijn wat Robinhood naar X1 trok??

In de Equity-podcast van deze week praatten we over die mogelijkheid, waarbij medepresentator Alex Wilhelm opmerkte dat je veel beloningen zou moeten verdienen voordat je veel aandelen kunt kopen. Hij wees er ook op dat Robinhood misschien wat geld had om te verbranden, evenals het bedrijf dat verklaarde dat het op zoek was naar iets nieuws als een manier om “(zijn) productaanbod te verbreden” en zijn relatie met bestaande klanten te “verdiepen”.

Als je de prestaties van Robinhood het afgelopen jaar hebt gevolgd, is de wens om zijn activiteiten te diversifiëren waarschijnlijk geen verrassing. We merkten op dat niet alleen de cryptohandel van Robinhood is vertraagd, maar dat het bedrijf ook een aanzienlijk gebruikersverloop heeft gezien. Dus een X1-acquisitie brengt Robinhood in de creditcardruimte En een extra inkomstenstroom.

Toch merkte een waarnemer op dat hoewel het uitgangspunt van X1 om krediet aan te bieden op basis van inkomen in plaats van kredietscore innovatief was, het sinds de oprichting in 2020 niet echt iets heeft opgeleverd – behalve de nieuwe voorraadfunctie – dat opvalt in de markt.

Fintech-analist Alex Johnson deelde een soortgelijk gevoel, tweeten: “De afstemming van het merk is sterk. Beide bedrijven hebben een zeker onverdiend machismo over zich. Afgezien daarvan snap ik dit echter niet voor Robinhood. X1 heeft niet veel klanten (is het ooit volledig gelanceerd?) en geen van zijn functies is revolutionair.”

Het is waar dat X1 misschien niet veel klanten heeft gehad, vooral in vergelijking met een gigant als Robinhood, maar het bedrijf beweerde een groeitraject te volgen, waarbij Rao ons afgelopen december vertelde dat het bedrijf $ 3 miljoen per maand aan inkomsten zag afgelopen oktober, wat het een jaarlijkse omzet van $ 36 miljoen opleverde.

Niet iedereen staat echter achter de deal. Sheel Mohnot van Better Tomorrow Ventures tweette dat hoewel X1 misschien niet veel klanten heeft, Robinhood dat wel heeft. Hij toegevoegd: “(T)his lijkt me een goede acquisitie, goedkoper om te cross-selling dan om aan nieuwe klanten te verkopen.”

Mary Ann en Christine

Beeldcredits: X1

Wekelijks nieuws

Fintech-startup Plaid begon als een bedrijf dat bankrekeningen van consumenten koppelt aan financiële applicaties, maar heeft sindsdien zijn aanbod geleidelijk uitgebreid om een ​​meer full-stack onboarding-ervaring te bieden. En op 22 juni kondigde Plaid nog meer nieuwe productreleases aan die het bedrijf in een geheel nieuwe richting brachten en tegelijkertijd hielpen om zijn inkomstenstromen te diversifiëren. Bovenaan staat Beacon, dat het omschrijft als een “samenwerkend fraudebestrijdingsnetwerk dat financiële instellingen en fintech-bedrijven in staat stelt kritieke fraude-informatie te delen via API in Plaid.” Meer hier.

Navan (voorheen TripActions) biedt zowel een bedrijfskaart als een abonnement op zijn software aan. In een twist kondigde het bedrijf op 12 juni de lancering aan van een nieuw product genaamd Navan Connect, dat het omschrijft als een gepatenteerde card-link-technologie die bedrijven een manier biedt om geautomatiseerd onkostenbeheer en afstemming aan te bieden zonder hun zakelijke kaartaanbieder te hoeven wijzigen. . Voor de eerste lancering werkt Navan samen met Mastercard en Visa, met plannen om in de nabije toekomst extra netwerkkoppelingen aan te kondigen. Meer hier.

Bestedingsbeheer opstarten Brex werd genoemd op Time’s 100 Most Influential Companies-lijst. Terwijl het de erkenning maakte, schreef Time: “Co-CEO Henrique Dubugras zegt Brex te zien als een ‘bestedingsplatform’. Het bedrijf lanceerde vijf jaar geleden zijn zakelijke laadpas voor startups en is sindsdien uitgegroeid tot fintech-veroveraar. Met een waarde van $ 12,3 miljard in 2022, heeft het 10 overnames gedaan en na de ineenstorting van Silicon Valley Bank ontving het $ 2 miljard aan deposito’s en opende het 4.000 nieuwe rekeningen. Vorig jaar lanceerde Brex Empower, software die Brex-kaarten en -rekeningen koppelt aan een aangepaste onkostenbeheerservice. Het bedrijf bedient startups en helpt nieuwe bedrijven van de grond te komen, evenals zakelijke klanten, waaronder DoorDash, Indeed, Coinbase, SeatGeek en Lemonade.”

Brubank, een in Argentinië gevestigde digitale bank opgericht door voormalig Citibank-directeur Juan Bruchou, deelde met TechCrunch dat het sinds de lancering in 2019 bijna 3 miljoen klanten heeft binnengehaald, waardoor Brubank “de grootste Spaanstalige digitale bank in Latijns-Amerika is, met een 50 % activiteitsgraad”, aldus het bedrijf. Het heeft de afgelopen 12 maanden ook de winstgevendheid op peil gehouden.

Ten minste twee bedrijven staan ​​op het punt om deze zomer een creditcard te lanceren: Snowfoll, een van de drie startups die in april op TC Early Stage Boston hebben gepitcht, zal in juli een creditcard lanceren die is afgestemd op gebruikers in de VS en India, zodat ze kunnen gemakkelijker contant geld over de grens verzenden. Het bedrijf zei dat gebruikers in de VS in aanmerking komen voor limieten tot $ 30.000, en dat de kaart de noodzaak vermindert om aparte bankrekeningen te hebben in de VS en India. Bovendien is het proces direct en gratis. Ondertussen opende Step, het financiële platform op maat van tieners, hun families en jonge volwassenen, een wachtlijst voor hun nieuwste kaart, Step Black Card. Kaarthouders komen in aanmerking voor voordelen, waaronder het verdienen van 5% op spaartegoeden tot $ 1 miljoen en tot 8x de punten op aankopen. Lees hier en hier de TechCrunch-verslaggeving over Step.

Andere koppen

Deze door ChatGPT aangedreven AI-tool kan u helpen bij het afdingen om geld te besparen op rekeningen

PayEm integreert uitgavenbeheer en inkoopplatform met American Express

Stripe lanceert betalingen voor boekingen in Google Agenda

Transacties: Citizens selecteert Wisetack, een aanbieder van geïntegreerde betalingen

De Amsterdamse fintech eenhoorn Adyen werkt samen met Shopify om zijn handelsmogelijkheden te versterken

Visa lanceert fintech-versneller in Afrika

TTV Capital zet de uitbouw voort met het aannemen van ex-CFO van Global Payments

Financiering en fusies en overnames

Gezien op TechCrunch

Volt, een open banking fintech voor betalingen en meer, haalt $ 60 miljoen op bij een waardering van $ 350 miljoen +

Heard Technologies pakt nog eens $ 15 miljoen om boekhoudkundige hulpmiddelen voor therapeuten te ontwikkelen

Nasdaq neemt softwarebedrijf Adenza voor financiële dienstverlening over van Thoma Bravo voor $ 10,5 miljard

Met Equifax in het vizier investeert TransUnion 24 miljoen dollar in het inkomensverificatieplatform Truework

Finfra laat Indonesische bedrijven embedded finance toevoegen aan hun platform

En elders

Yendo uit Dallas haalt $ 24 miljoen op aan Series A-financiering

Fintech-bedrijf Rho is in gesprek om startup, voorheen bekend als Party Round, over te nemen

Autoverzekeraar Root krijgt overnamebod (Interessant is dat de aandelen van het bedrijf een grote boost kregen toen het nieuws naar buiten kwam, met een piek van een openingsprijs van $ 5,92 per aandeel om te sluiten op $ 12,62 die dag.)

Neo-geldschieter Gulp Data stelt $ 25 miljoen veilig, waarmee startups op gegevens gebaseerde leningen krijgen

Alternativ haalt $ 10 miljoen op terwijl digitaal native RIA’s op stoom komen

Fortis breidt uit naar Canada, voegt vergoedingsfunctie toe, neemt SmartPay over


Ga met ons mee naar TechCrunch Disrupt 2023 in San Francisco in september, waar we de impact van fintech op onze wereld van vandaag onderzoeken. Nieuw dit jaar, we zullen een hele dag besteden aan alles wat met fintech te maken heeft, met een aantal van de meest vooraanstaande fintech-figuren van dit moment. Bespaar tot $ 600 wanneer u uw pas nu tot en met 11 augustus koopt, en bespaar daarbovenop 15% met promotiecode INTERCHANGE. Kom meer te weten.


Beeldcredits: Bryce Durbin

Heeft deze ene functie Robinhood ertoe aangezet om X1 te verwerven? door Christine Hall oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunch

Bron weergeven