Hoe een software-engineer het verhaal van de ineenstorting van de Silicon Valley Bank omzet in een musical


Mauricio Costa, een software-engineer en muziekcomponist die in Atlanta woont, maakt een muzikale komedie uit de ineenstorting van de Silicon Valley Bank, genaamd “The Valley”.

Misschien zijn de wonden nog vers, maar Costa vertelde TechCrunch terwijl hij artikelen las over de ondergang van de bank en probeerde te begrijpen wat er aan de hand was: “Ik kon de hele reis van de held en de levenscyclus van de held in dit verhaal zien, dus ik dacht dat er hier misschien iets is. en misschien kunnen we het verhaal vertellen op een manier die nog nooit iemand heeft gezien.”

Mauricio Costa schrijft een musical over Silicon Valley Bank. Beeldcredits: Mauricio Costa

Gebruikmakend van de bekende toneelschrijver Lin-Manuel Miranda als zijn inspiratie, geeft Costa “The Valley” een gospel- en hiphopgevoel en beschreef het verhaal als waar durfkapitalisten de rol spelen van “predikers”, start-ups de rol van ” naïeve kerkgangers,” en de Valley Bank CEO “Greg” (uiteraard een kijk op de voormalige Silicon Valley Bank CEO Greg Becker) speelt een grote rol.

De musical staat nog in de kinderschoenen en het kost Costa ongeveer vier maanden om de eerste versie te voltooien. Hij heeft tot nu toe zes nummers geschreven, met titels als ‘The Valley is Great’, ‘Blessing in Disguise’ en ‘We are Gonna Die’. Het begint met het “startup” -personage dat zingt over hoe geweldig “de vallei is”, met teksten als “de vallei is geweldig”, en “Greg” en de bank opheft als “We love thee o Greg in al zijn ontzag en gratie .”

Afgezien van het lezen van nieuwsartikelen, zei Costa dat hij de betrokken partijen – VC’s, startups of de bank zelf – nog niet heeft benaderd, maar hij is wel van plan om zijn ontwerp voor Beck en enkele durfkapitalisten te krijgen. Hij werkte samen met enkele vrienden in de fintech-industrie die hielpen met factchecken.

“Ik weet niet of Greg of VC’s het komisch zullen vinden of dat ze het beledigend zullen vinden, maar het was nooit mijn bedoeling als ze het beledigend zouden vinden,” zei Costa.

Om het verhaal van de musical een persoonlijker tintje te geven, ging hij naar Twitter en zei: “Veel zeer gerenommeerde mensen kwamen naar me toe over de SVB-situatie, en dat zie je in de teksten.”

“Ik citeer enkele van de tweets letterlijk en deel hun mening”, voegde Costa eraan toe. “Ik voeg bijvoorbeeld de tekst toe van de tweet van een persoon die sarcastisch ‘dankjewel’ zegt tegen alle durfkapitalisten voor het vernietigen of instorten van een zeer betrouwbare en betrouwbare bank.”

Hoewel Costa in dit alles een “heldenreis” noemt, zei hij dat dit niet echt een centrale held is, en dat het publiek de musical zal verlaten met verschillende meningen over wie “slecht” is en wie de “held”.

Ondertussen is hij momenteel op zoek naar samenwerking met enkele professionele muzikanten om aan het toneelbewerkingsgedeelte te werken. Costa is ook in gesprek met potentiële theaters, onder meer in zijn alma mater aan de University of Central Florida.

“Het is mijn eerste keer dat ik voor gospel en hiphop schrijf, maar ik vind het geweldig”, zei Costa. “Het is mooi. Ik denk dat het de potentie heeft om andere mensen aan te trekken die geïnteresseerd zijn in dit verhaal.”

Als je een sappige tip of aanwijzing hebt over gebeurtenissen in de ondernemingswereld, kun je Christine Hall bereiken op chall.techcrunch@gmail.com of Signal op 832-862-1051. Anonimiteitsverzoeken worden gerespecteerd.

5 investeerders bespreken wat risicokapitaal te wachten staat na het faillissement van de SVB

Hoe een software-engineer het instortingsverhaal van Silicon Valley Bank verandert in een musical van Christine Hall, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunchBron weergeven