Hordeloopster Visser tweede, talent Laros derde bij EK landenteams

Nadine Visser en Niels Laros hebben de Nederlandse atletiekploeg op de tweede dag van de Europese titelstrijd voor landenteamteams aan podiumplaatsen geholpen.

Visser liep op de 100 meter horden naar de tweede plaats achter de Poolse Europees kampioene Pia Skrzyszowska. De 18-jarige Niels Laros deed mee om de zege op de 1.500 meter. Hij finishte knap als derde.

De tweede dag is momenteel nog bezig.

Bekijk hier de race van Nadine Visser op de 100 meter horden en haar reactie:

Voor Visser was het de tweede wedstrijd in het buitenseizoen na de FBK Games in Hengelo. Daar werd ze tweede in 12,71 seconden. Zaterdag in het Poolse Silesia was een goed meetmoment voor de nationale recordhoudster.

“Dit was een belangrijke wedstrijd voor me. “Na mijn wedstrijd bij de FBK Games dacht ik: hier kan ik mee verder. Toen kreeg ik weer lichamelijke problemen, waardoor ik twee wedstrijden moest schrappen. Ook vandaag was het moeilijk om vertrouwen in mijn lichaam te hebben, maar ik ben hier blij mee”, gaf ze naar optreden aan.

In thuisfavoriete Skrzyszowska en de Zwitserse Ditaji Kambundji, vorig jaar derde bij de EK in München, had Visser sterke tegenstanders. De Poolse bleef Visser net voor: 12,77 om 12,81. De Nederlandse hield op haar beurt de Franse atlete Laeticia Bapte (12,82) net achter zich. Kambundji werd na een valse start gediskwalificeerd,

De Belgische Jolien Maliga Boumkwo hielp haar team uit de brand op de 100 meter horden.

Laros blijft indruk maken

Niels Laros maakt snel naam in de atletiekwereld. De middenafstandsspecialist evenaarde vorige week in Nice het 22 jaar oude nationale record van Gert-Jan Liefers op de 1.500 meter (3.32.89). In Polen liep hij zaterdag een ijzersterke tactische race.

Bij de EK landenteams stonden zestien atleten in de baan op de 1.500 meter, maar de Nederlander deelde zijn race goed in. In de slotfase schoof hij aan de buitenkant op en kreeg hij een podiumplaats in zicht.

De Spanjaard Mohamed Katir, vorig jaar derde op de WK in Eugene, zegevierde (3.36,95) in de sprint voor de Portugees Isaac Nader (3.37,37). Laros finishte als derde in 3.37,59, een topklassering voor de nog vrij onervaren atleet.Bron weergeven