IBM neemt Apptio over van Vista voor $ 4,6 miljard in contanten om hybride cloudservices te verdubbelen


Naarmate cloudarchitectuur alomtegenwoordiger wordt onder organisaties, wordt het steeds duidelijker dat veel organisaties een hybride benadering hanteren, waarbij SaaS in private en publieke clouds wordt gecombineerd met sommige producten die on-premise blijven. Vandaag deed IBM een grote acquisitie waarbij het hybride concept werd verdubbeld: het zal $ 4,6 miljard in contanten betalen om Apptio te kopen – dat een platform heeft gebouwd om bij te houden hoe en waar gegevens leven in hybride omgevingen en hoe het wordt gebruikt, in het bijzonder hoe dat komt overeen in termen van financiële en resourcekosten.

IBM zei dat het plan zal zijn om Apptio naast de bestaande IT-automatiseringssoftware van IBM en zijn AI-platform te laten zitten om oplossingen te ontwikkelen en te verkopen aan bedrijven om de uitgaven binnen hun IT-stacks te beheren en te optimaliseren.

Apptio is momenteel eigendom van PE-bedrijf Vista Equity Partners, dat in 2018 1,94 miljard dollar betaalde om het van de beurs te halen.

De overname is logisch voor IBM.

Als een van de oudste, legacy-bedrijven in de technologie, heeft “Big Blue” in het midden gestaan ​​van een langetermijnstrategie om modernere producten en diensten op de markt te brengen, en dit is een duidelijke stap voorwaarts voor het bedrijf om zijn diensten te verbeteren en systeemintegratiebedrijven, waardoor het met name een veel sterkere set tools krijgt om zich te concentreren op een van de grotere zorgen die moderne bedrijven tegenwoordig hebben.

Hoewel organisaties misschien graag willen overstappen op meer bijgewerkte systemen en services die veiliger, efficiënter en beter uitbreidbaar zijn, leidt dit allemaal ook tot grotere vragen over de kostenvoordelen op langere termijn, en met name hoe dat van invloed is op het bedrijfsresultaat.

“Technologie verandert het bedrijfsleven in een tempo dat we nog nooit eerder hebben gezien. Om van deze veranderingen te profiteren, is het essentieel om investeringen te optimaliseren die een betere bedrijfswaarde genereren, en Apptio doet precies dat”, aldus Arvind Krishna, CEO en voorzitter van IBM, in een verklaring. “Apptio’s aanbod in combinatie met IBM’s IT-automatiseringssoftware en watsonx AI-platform biedt klanten de meest uitgebreide aanpak om al hun technologie-investeringen te optimaliseren en te beheren.”

De meer algemene naam voor dat IT-gebied is “FinOps” – een afkorting van financieel en operationeel IT-beheer en -optimalisatie. De producten van Apptio bestrijken tegenwoordig een aantal verschillende gebieden. ApptioOne is gericht op uitgavenbeheer en planning binnen hybride cloudomgevingen. Apptio Cloudability is specifiek gericht op het beheren van uitgaven rond openbare cloudimplementaties. Apptio Targetprocess helpt ondertussen grotere projecten te modelleren om erachter te komen welke middelen mogelijk moeten worden toegewezen en om projecten te helpen die inspanningen te beheren.

Apptio brengt een aanzienlijk klantenbestand naar IBM – 1.500 ondernemingen, waaronder meer dan de helft van de Fortune 100, zei het – samen met enkele belangrijke bestaande integraties en partnerschappen die een integraal onderdeel zijn van het werken in zakelijke cloudservices vandaag met Amazon Web Services, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Salesforce, ServiceNow, Oracle en SAP. Vermoedelijk heeft IBM al een overlap met zijn klantenlijst, en dit zal het helpen om meer services te verkopen.

“Onze klanten evolueren naar een complexe digital-first, hybride wereld waar technologie-investeringen gedistribueerd en gedecentraliseerd zijn, maar alle innovatie moet worden afgestemd op duidelijke bedrijfsresultaten”, zegt Sunny Gupta, mede-oprichter en CEO van Apptio, in een verklaring. “We zijn zo verheugd om ons bij IBM aan te sluiten en ons toonaangevende aanbod te combineren met IBM’s wereldwijde aanwezigheid en sterke portfolio op het gebied van AIOps, automatisering en hybride cloudaanbiedingen.”

Het gerucht ging dat de deal dit weekend in de maak zou zijn en de overname zal naar verwachting in de tweede helft van 2023 worden afgerond, in afwachting van wettelijke en andere goedkeuringen.

IBM verwerft Apptio van Vista voor $ 4,6 miljard in contanten om hybride cloudservices te verdubbelen door Ingrid Lunden, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunchBron weergeven