Katy Perry verkoopt muziekrechten voor 225 miljoen dollar


De Amerikaanse zangeres Katy Perry heeft de rechten voor haar vijf albums One of the Boys, Teenage Dream, Prism, Witness en Smile verkocht. Litmus Music betaalde hiervoor 225 miljoen euro.

De verkoop gaat om de rechten die Katy Perry heeft op de vijf albums, die tussen 2008 en 2020 verschenen. Platenmaatschappij Universal Music Group blijft eigenaar van de album-masters. Litmus Music is een relatief nieuwe speler. De start van het bedrijf was in de zomer van 2022 en vorig jaar december kocht het de rechten van countryster Keith Urban’s master recordings. Een van de partners binnen Litmus is Carlyle Global Credit. Sinds 2018 investeerde het bedrijf meer dan drie miljard dollar in entertainment, media en sport.

Het verkopen van muziekrechten is niet iets nieuws, maar de afgelopen twee jaar zijn veel artiesten die weg ingeslagen. Volgens het Amerikaanse vakblad Variety gaat het om 19 artiesten die sinds januari 2022 de rechten van hun muziek verkochten. Begin dit jaar waren dat onder andere Justin Bieber en Dr. Dre. De artiesten verdienden 200 miljoen dollar door de verkoop aan respectievelijk Hipgnosis en Universal Music Group/Shamrock Holdings. In september vorig jaar deed Phil Collins de rechten van zijn solomuziek en dat van Genisis van de hand voor 300 miljoen dollar. Sinds januari 2022 gingen ondermeer Justin Timberlake, Chuck D, Sting en Neil Diamond hen voor.

Het bericht Katy Perry verkoopt muziekrechten voor 225 miljoen dollar verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven