Klassieker in Amsterdam eerste topper in nieuw eredivisieseizoen

De eerste topper van het nieuwe eredivisieseizoen zal gespeeld worden op 24 september. In de Johan Cruijff Arena ontvangt Ajax kampioen Feyenoord. Dat staat in het concept-competitieprogramma dat de KNVB heeft vrijgegeven.

Twee weken na de Klassieker reist AZ naar Amsterdam. PSV en Ajax treffen elkaar op 29 oktober. Feyenoord speelt op 12 november tegen AZ en 3 december komt PSV naar de Kuip.

De KNVB maakte gisteren al de eerste speelronde bekend. Landskampioen Feyenoord begint het nieuwe seizoen in de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op zondag 13 augustus (14.30 uur). Bekerwinnaar PSV speelt een dag eerder in Eindhoven tegen FC Utrecht (16.30 uur). Ook Ajax begint op zaterdag 12 augustus, Heracles Almelo is in de Johan Cruijff Arena de tegenstander (20.00 uur).

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen de landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV staat gepland voor vrijdag 4 augustus. De laatste twee speelronden in de eredivisie vinden plaats op zondag 12 mei en zondag 19 mei.

Play-offs over één wedstrijd

In de nieuwe competitie-opzet kiest de KNVB ervoor om de halve finale en de finale van de play-offs om Europees voetbal over één wedstrijd te laten gaan. Twee jaar geleden was dit ook het geval. Toen was dat besloten vanwege de coronasituatie op dat moment. Waarom de KNVB nu voor deze opzet kiest is niet bekend.

De play-offwedstrijden staan gepland op donderdag 23 mei (halve finales) en zondag 26 mei (finale).Bron weergeven