Maanden na de laatste verhoging verzamelt Realtime Robotics nog eens $ 9,5 miljoen


Realtime Robotics heeft gestaag geld ingezameld sinds de aankondiging van een tweeledige $ 31 miljoen Series A in 2021. De aankondiging van $ 9,5 miljoen van deze week is een snel vervolg op de verhoging van $ 14,4 miljoen van afgelopen september. De nieuwe fondsen van Shinhan GIB en Kyobo Life Insurance stuwen de in Boston gevestigde firma tot nu toe naar meer dan $ 54 miljoen. De financiering maakt allemaal deel uit van wat in feite één verlengde Serie A is geweest.

Vorig jaar rond deze tijd onthulde Realtime RapidPlan, software die fabrikanten helpt robots in een industriële omgeving in te zetten. Het systeem biedt een verscheidenheid aan verschillende functies, waaronder simulatie, besturing, taakbeheer en programmering. Het bedrijf zegt dat de software gebruikers “weken tot maanden” aan automatisering kan besparen.

“Fabrikanten moeten hun acceptatie van robotica versnellen – en snel een rendement op die investering realiseren – om hun vermogen om zich aan te passen en te concurreren in de huidige industrie te verbeteren”, zei CEO Peter Howard in een release. “RapidPlan vult deze inspanningen perfect aan, waardoor de programmering, inzet en robotbesturing kunnen worden geoptimaliseerd.”

Beeldcredits: Realtime robotica

De belangstelling voor industriële automatisering is in de loop van de pandemie aanzienlijk toegenomen, maar er is nogal wat verschil tussen wens en implementatie. Sommige hardwaremakers bieden hun eigen systeembeheersoftware aan, maar het orkestreren van een groot aantal verschillende systemen die verschillende taken uitvoeren, is nog steeds een groot pijnpunt. Dienovereenkomstig is het de afgelopen jaren een van de populairste categorieën in robotica geworden.

Het aanbod van Realtime is specifiek gericht op de productieruimte – al tientallen jaren de frontlinie van automatisering. Er is natuurlijk nog veel ruimte voor groei in de categorie, maar er is veel wrijving met betrekking tot de implementatie. Het bedrijf kondigde eerder een aantal spraakmakende klanten aan, waaronder BMW Group.

“Er is momenteel een perfecte storm van economische en werkgelegenheidsdruk binnen de productieruimte”, zegt Damian S. Kang van Shinhan GIB. “Dit stimuleert een industriebrede behoefte om nieuwe technologieën en benaderingen van langdurige problemen te omarmen, om efficiënter te worden en de kostenstructuren te verbeteren, en tegelijkertijd de producten te leveren waar consumenten om vragen.”

 

Realtime zegt dat de financiering zal gaan naar implementatie, schaalvergroting en R&D op zijn bestaande en toekomstige aanbod. “Deze meest recente financiering zal worden gebruikt om de uitrol van onze innovatieve producten en diensten naar wereldwijde eindgebruikers en lijnbouwers in de automobiel- en geautomatiseerde magazijnindustrie te versnellen”, vertelt Howard aan TechCrunch. Hij voegt eraan toe dat het bedrijf momenteel selectief aan het aannemen is: “We nemen specifieke rollen aan die het bedrijf zullen helpen bestaande producten te verfijnen en nieuwe te lanceren. We zijn met name op zoek naar robotbesturingsingenieurs om ons portfolio van ondersteunde robots uit te bouwen; productontwerpingenieurs om de inspanningen van het productmanagementteam aan te vullen bij het voltooien van nieuwe producten en diensten gericht op robotcyclustijd, doorvoer en ROI voor zowel brownfield- als greenfield-systemen; en een senior robotica software engineer.”

Realtime wordt momenteel gewaardeerd op $ 130 miljoen.

Maanden na de laatste verhoging verzamelt Realtime Robotics nog eens $ 9,5 miljoen door Brian Heater, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunchBron weergeven