Mainstage Event Campus officieel geopend


Mainstage Event Campus in Zaandam is vanochtend officieel geopend door Micky Adriaansens, Minister van Economische Zaken en Klimaat, en Jan Hamming, burgemeester van Zaanstad. Met 10.000 vierkante meter opslag, 3000 vierkante meter kantoorruimte en 200 werkplekken moet dit hét kenniscentrum voor de operationele evenementenbranche worden.

“Ik word hier heel erg blij van”, aldus Micky Adriaansens, Minister van Economische Zaken en Klimaat, in een gesprek met EB Live. “Allerlei soorten kennis komen in dit pand samen. Mainstage Event Campus laat zien hoe creatief en ondernemend we als Nederland zijn. De live-entertainmentindustrie is een erg belangrijke sector voor Nederland, met nog altijd heel veel groei en potentie. We nemen het misschien als iets te vanzelfsprekend aan, maar de sector mag en moét zeer trots zijn op wat bereikt is. Mainstage kan hier zeker een belangrijke schakel in vormen.”

Vanmiddag is er het kennisprogramma Beyond Barrier Lines waar ­diverse industrie­professionals hun verhaal vertellen. Zo is onder andere Christian Hirschmüller te gast. Hij is Head of Event Overlay Production bij de UEFA en zal vertellen hoe hij en zijn team toewerken naar de ­finale van de Champions League, ­volgend jaar in het Wembley Stadion. Verder ­wordt er gekeken naar innovaties, duurzaamheid en ­ondernemen, met gasten als Eva Amsterdam (Coca-Cola Nederland), Huib Joor (YOUR Productions) en Ralph Bethlem (BeerMate).

In het oktobernummer van EB Live staan initiatiefnemers Marcel Elbertse en Joris Joosen uitgebreid stil bij de ambities van de Mainstage Event Campus. “Dit is een pand voor de toekomst.”

Bekijk hier de video van de officiële opening:Het bericht Mainstage Event Campus officieel geopend verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven