Management Solid Grooves ontslagen na steekpartij


ID&T, dat een belang heeft in festivalorganisator Apenkooi, heeft besloten het management van Apenkooi te ontslaan vanwege de uitkomsten van een onderzoek naar de gebeurtenissen op festival Solid Grooves, waar de 21-jarige Jimmy Schepers werd doodgestoken. De organisatie bleek aanzienlijk meer kaarten te hebben verkocht dan was toegestaan volgens de vergunning.

ID&T heeft ‘ernstige tekortkomingen’ vastgesteld bij de organisatie van het festival, waaronder het niet voldoen aan vergunningsvoorwaarden door het verkopen van veel te veel kaarten. Het entertainmentbedrijf benadrukt dat ‘nieuw leiderschap nodig is om noodzakelijke verbeteringen door te voeren en te voldoen aan de hoge normen die gelden bij het organiseren van evenementen.’

Volgens verschillende bronnen werden bij de ingang bijna 7500 kaarten gescand, terwijl er slechts een vergunning was voor 5000 personen. Daarnaast kwamen er nog mensen binnen die op de gastenlijst stonden en mensen zonder kaartje. Het blijft onduidelijk waarom de organisatie meer kaarten heeft verkocht dan was toegestaan, evenals het aantal mensen op de gastenlijst.

Na afloop van het festival beschreven verschillende bezoekers de sfeer als grimmig. Sommige vrouwen voelden zich onveilig en durfden niet zonder hun vrienden van de ene naar de andere plek te gaan. Er waren incidenten waarbij agressie werd gebruikt, zoals het omver trekken van een kassa bij een medewerker en het spugen in haar gezicht.

Tijdens het festival waren er ook mannen, herkenbaar aan een zwart Four-shirt en een gele fluorescerende jas, die bezoekers beroofden onder bedreiging van een mes. Ze namen dure zonnebrillen en contant geld van meerdere mensen af. Een zwager van Jimmy Schepers raakte verwikkeld in een conflict met deze groep, wat uitmondde in een vechtpartij. Schepers probeerde in te grijpen en werd daarbij tweemaal in zijn buik gestoken. Ondanks reanimatiepogingen naast het hoofdpodium en spoedeisende behandeling in het AMC-ziekenhuis, overleed hij aan zijn verwondingen. Op sociale media verschenen later filmpjes van de vechtpartij, waarop te zien was dat de man in het zwarte Four-shirt een mes vasthield en de man met de gele fluorescerende jas ook bij de vechtpartij betrokken was.

Direct na de vechtpartij werden de 20-jarige Derzik H. en Aringio E. gearresteerd in de omgeving. Een dag later werd ook de 20-jarige Guillermo G. aangehouden. Volgens het Openbaar Ministerie bracht H. de dodelijke steken toe aan Jimmy Schepers. De volgende pro-formazitting in de zaak staat gepland op 4 november.

Het bericht Management Solid Grooves ontslagen na steekpartij verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven