Max V: Welkom in het tijdperk van MaaS (microgravity-as-a-service)


Hallo en welkom terug bij Max Q!

In deze uitgave:

 • Atmos Space Cargo’s ruimtecapsule voor onderzoek en productie
 • Een andere anomalie treft Launcher’s Orbiter ruimtesleepboot
 • Nieuws van NASA, en meer

Atmos Space Cargo bouwt retourcapsules voor onderzoek en productie in de ruimte

Het internationale ruimtestation ISS heeft het monopolie op onderzoek in de ruimte, maar de enorme belangstelling voor de commerciële ruimte begint daar verandering in te brengen. Atmos Space Cargo, een Duitse startup, wil de mogelijkheden voor biowetenschappelijk onderzoek en productie in een baan om de aarde openen met zijn retourcapsules die vracht vanuit de ruimte terug naar de aarde zullen brengen.

Atmos-topman Sebastian Klaus. Beeldcredits: Atmos ruimtevracht (opent in een nieuw venster)

De Orbiter van de draagraket glitst in een baan om de aarde, waardoor de ladingen van startups in de ruimte noodgedwongen moeten worden ingezet

Het Orbiter-ruimtevaartuig van Launcher ondervond een anomalie na het bereiken van een baan die waarschijnlijk zal resulteren in het voortijdige einde van de missies van zijn klanten, waaronder de Otter Pup-demonstratiemissie van Starfish Space.

Beeldcredits: Launcher

In ander nieuws…

 • Apex-ruimteeen startup voor de productie van satellietbussen, heeft een Series A-ronde van $ 16 miljoen afgerond, mede geleid door Andreessen Horowitz en nieuwe investeerder Shield Capital, terwijl het zich voorbereidt op zijn eerste demonstratiemissie begin volgend jaar.
 • Continuüm ruimtesystemen heeft tot nu toe $ 6 miljoen opgehaald voor zijn uniforme platform voor end-to-end beheer van ruimtemissies.
 • danti kwam voort uit stealth met $ 2,75 miljoen aan financiering en is van plan een zoekmachine te bouwen voor locatiegebaseerde gegevens, aangedreven door natuurlijke taalverwerking.
 • Digantaraeen Indiase start-up op het gebied van ruimtevaarttechnologie die werkt aan omgevingsbewustzijn in de ruimte, heeft $ 10 miljoen opgehaald in een financieringsronde onder leiding van Peak XV Partners (voorheen Sequoia Capital India en Zuidoost-Azië) omdat het van plan is commerciële ruimtevaartoperaties en satellietverkeersbeheer te starten.
 • Indië heeft zich aangesloten bij NASA’s Artemis-akkoorden, een belangrijke stap voor samenwerking in de ruimte tussen de twee landen.
 • NASA nieuwe, niet-gefinancierde overeenkomsten gesloten met zeven grote ruimtevaartbedrijven, waaronder SpaceX en Blue Origin, om de technologieën en programma’s van deze commerciële bedrijven te bevorderen die aan de behoeften van de overheid zouden kunnen voldoen.
 • Raket fabriek Augsburg zal een speciaal lanceerplatform bouwen in het Guyana Space Center (GSC) in Frans-Guyana, met lanceringen vanaf 2025 – hoewel ze eerst nog in een baan om de aarde moeten komen.
 • Raket Lab verdubbelt het herstel op zee van de Electron-raketaanjager.
 • Maagd Galactisch zal over minder dan twee weken met commerciële dienst beginnen.
 • Zero Error-systemen heeft een nieuwe financieringstranche opgehaald voor zijn gepatenteerde stralingsgeharde halfgeleider geïntegreerde schakelingentechnologie voor ruimte- en energiebeheertoepassingen.

 

Max Q wordt u aangeboden door mij, Aria Alamalhodaei. Als je het leuk vindt om Max Q te lezen, overweeg dan om het door te sturen naar een vriend.

Max V: Welkom in het tijdperk van MaaS (microgravity-as-a-service) door Aria Alamalhodaei, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunch

Bron weergeven