Meta rolt nieuwe tools voor ouderlijk toezicht uit voor Instagram en Messenger


Meta heeft vandaag nieuwe tools voor ouderlijk toezicht aangekondigd op Instagram, Facebook en Messenger. Dit omvat een nieuwe hub voor ouderlijk toezicht in Messenger, een functie die preventief ongewenste DM’s op Messenger en Instagram blokkeert, en duwtjes om tieners eraan te herinneren dat ze een pauze moeten nemen.

Messenger-toezichtbedieningen, die beschikbaar zullen zijn in Meta’s Family Center, worden als eerste uitgerold in de VS, het VK en Canada. Met deze tools kunnen voogden de privacy- en veiligheidsinstellingen van hun tieners zien, wijzigingen in de Messenger-contactenlijst en hoeveel tijd ze in de app doorbrengen. Voogden krijgen ook een melding wanneer een tiener iemand meldt, maar het kind moet deze melding expliciet toestaan.

Ouders kunnen ook kijken naar instellingen zoals wie hun tieners een bericht kan sturen – alleen hun vrienden, vrienden van vrienden of niemand – en wie hun verhalen kan bekijken. De voogden krijgen ook een melding als het kind een van deze instellingen wijzigt.

Beeldcredits: Meta

In de afgelopen jaren heeft Instagram meerdere stappen ondernomen om interactie tussen tieners en onbekende volwassenen te beperken. In de laatste stap zal het bedrijf mensen die niet verbonden zijn met een bepaalde gebruiker vragen om een ​​uitnodiging te sturen om toestemming te vragen voor interactie. Instagram zei dat dit alleen-tekstuitnodigingen zijn en dat de afzender er slechts één per keer kan verzenden.

Beeldcredits: Meta

Het bedrijf rolt ook enkele controles uit om langdurig gebruik te verminderen en gebruikers aan te moedigen een pauze te nemen. Instagram introduceerde in januari voor het eerst een “Stille modus”, waarmee gebruikers meldingen konden pauzeren en automatisch op DM’s konden antwoorden dat ze een pauze namen. Op dat moment zal het beschikbaar zijn voor gebruikers in de VS, het VK, Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Vandaag zei het bedrijf dat de “stille modus” wereldwijd wordt uitgerold.

Instagram heeft functies getest die je aanmoedigen om “een pauze te nemen” en gebruikers na een continu gebruik van gedefinieerde minuten aansporen om hun telefoon neer te leggen. Meta breidt dit nu uit naar Facebook en waarschuwt gebruikers na 20 minuten gebruik om een ​​pauze te nemen. Bovendien zal het bedrijf ook tieners die ’s nachts naar Reels kijken op de hoogte stellen om de app te sluiten.

Beeldcredits: Meta

Meta stuurt tieners ook een nieuwe melding op Instagram om hun voogden ter bescherming toezicht te laten houden op hun accounts. Het bedrijf zei dat ouders nu wederzijdse rekeningen kunnen bekijken voor accounts die een tiener volgt of accounts die hen volgen.

Eerder dit jaar introduceerde Meta controle over advertentietargeting voor tieners op Instagram en Facebook. In februari ondersteunde het een tool waarmee minderjarigen konden voorkomen dat hun intieme afbeeldingen online werden geplaatst. Het bedrijf heeft echter niet afgezien van het weergeven van advertenties aan tieners. Vorig jaar kreeg het bedrijf een boete van meer dan $ 400 miljoen voor het overtreden van de GDPR-regels over de privacy van kinderen.

Meta rolt nieuwe tools voor ouderlijk toezicht uit voor Instagram en Messenger door Ivan Mehta, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunchBron weergeven