Microsoft schrapt fysieke media voor nieuwe nog niet aangekondigde console


De nieuwe Xbox-console, die onder de codenaam Brooklin wordt aangeduid, gebruikt geen fysieke schijven. Dat blijkt uit gelekte rechtbankdocumenten uit de zaak tussen Microsoft en de Amerikaanse waakhond FTC.

De gelekte rechtbankdocumenten geven een kijkje in de toekomstplannen van Microsoft.  De nieuwe Series X Brooklin zou eind oktober volgend jaar moeten verschijnen. Het ontwerp van de nieuwe spelcomputer is rond en gebruikt 20 procent minder stroom dan het huidige model. Brooklin heeft daarnaast een opslag van 2 TB en net als de PS5 een USB-C-poort aan de voorkant. Het meest opvallend is dat volgens de documenten de nieuwste Microsoft-console volledig digitaal zal zijn. Het ontwerp dat getoond wordt in de documenten heeft dan ook geen ingang voor fysieke media.

Naast de tiende generatie Xbox lieten de gelekte documenten ook zien dat er een nieuwe controller, codenaam Sebile, gaat aankomen. Deze zou qua prestaties in de lijn liggen met de DualSense van concurrent Sony PlayStation en de Pro Controller van de Nintendo Switch. Sebile zou modualire pookjes hebben, rumble-motoren en een versnellingsmeter voor het bedienen via bewegingen.

Microsoft heeft nog geen reactie gegeven op de gelekte documenten.

Het bericht Microsoft schrapt fysieke media voor nieuwe nog niet aangekondigde console verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven