Motel Mozaique-directeur Harry Hamelink ontvangt Cultuurpenning


Harry Hamelink, directeur van Motel Mozaique en organisator van Festival Parfum de BoemBoem, heeft uit handen van de Rotterdamse wethouder Said Kasmi (D66) de Cultuurpenning ontvangen. De Doro Siepelprijs ging naar Nicole van Dijk.

Tijdens de start van het Rotterdamse culturele seizoen worden traditiegetrouw twee gemeentelijke onderscheidingen uitgereikt. De Cultuurpenning bestaat uit een draagspeld en een bedrag van 5.000 euro. Dit bedrag is te besteden aan een project op het terrein waarop de winnaar werkzaam is. Hamelink werd gekozen na een advies van een onafhankelijke commissie aan het college van burgemeester en wethouders.

Volgends de jury is Hamelink ‘decennialang actief in de culturele sector, zonder op de voorgrond te treden. Centraal in alles wat hij doet, staat het verder brengen van de mensen om hem heen. Van jongerencentrum Quasi in IJsselmonde, tot Nighttown en Rotown, festival Motel Mozaique en Parfum de BoemBoem. Onze winnaar maakte overal indruk met zijn kennis en betrokkenheid. Een boegbeeld voor de sector waarop de stad trots mag zijnal decennialang actief in de culturele sector, zonder op de voorgrond te treden. Centraal in alles wat hij doet, staat het verder brengen van de mensen om hem heen’.

De Doro Siepelprijs is een prijs voor een Rotterdamse culturele organisatie of persoon die zich inspant voor het aantrekken van nieuw publiek. Deze prijs ging naar Nicole van Dijk, directeur en medeoprichter van Stichting Wijkcollectie. “In een tijd waarin samenhang en dialoog onder druk staan, heeft deze winnaar de moed en visie gehad om aan de slag te gaan”, aldus de jury.

Van Dijk heeft 10.000 euro en een wisseltrofee ontvangen.

Het bericht Motel Mozaique-directeur Harry Hamelink ontvangt Cultuurpenning verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven