Nieuw: CT (Lux) Sustainable Global Equity Enhanced Income Fund


Vermogensbeheerder Columbia Threadneedle Investments kondigt vandaag aan dat UBS Global Wealth Management (UBS GWM) een investering heeft gedaan in het CT (Lux) Sustainable Global Equity Enhanced Income Fund, dat in augustus werd gelanceerd.

Het nieuwe fonds is ingedeeld als Artikel 8 onder de SFDR-verordening en heeft tot doel aantrekkelijke en betrouwbare inkomsten te bieden uit een ‘kernportefeuille’ van bedrijven die koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. Deze portefeuille wordt versterkt door een ‘overlay’-strategie om de inkomsten te verhogen, met als gezamenlijk streven een jaarlijks rendement tussen de 4% en 8%.

Om risico’s te spreiden, handhaven de beheerders een evenwichtige portefeuille met aandelen van bedrijven wereldwijd. Het fonds blijft echter gevoelig voor marktschommelingen en andere gebruikelijke beleggingsrisico’s. Bovendien kan het fonds in derivaten investeren, waarvan de waarde sterk kan fluctueren.

Het selecteert 30-50 aandelen van bedrijven die naar verwachting zullen profiteren van of bijdragen aan duurzame ontwikkelingstrends. Fondsbeheerder is Nick Henderson. Samen met het Global Equities Team selecteerde hij zeven megatrends voor de toekomst, waaronder de energietransitie, gezondheid en welzijn, en duurzame steden, die op de lange termijn ten goede zullen komen aan goed gepositioneerde bedrijven.

Henderson is lid van het gespecialiseerde ESG Global Equities Team van Columbia Threadneedle en heeft ruime ervaring als beheerder van wereldwijde duurzame strategieën. Dit team maakt deel uit van het bredere, 24-koppige Global Equities Team, met circa 20 miljard euro onder beheer, en werkt nauw samen met het speciale team voor maatschappelijk verantwoord beleggen, dat ruim 40 professionals telt.

Om de duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren, hanteert het Fonds een duidelijke filosofie:

1. Niet beleggen in bedrijven met schadelijke of niet-duurzame praktijken

2. Beleggen in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en/of het milieu

3. Het ESG-beleid (milieu, maatschappij en ondernemingsbestuur) van bedrijven verbeteren door middel van dialoog en stemrecht

De focus ligt op betrouwbare en groeiende inkomsten en het opbouwen van een evenwichtige portefeuille, waarbij waardevalkuilen worden vermeden. Ondanks de nadruk op bedrijven die duurzame oplossingen bieden, heeft de portefeuille een sterkere core/value voorkeur dan veel bestaande duurzame aandelenportefeuilles, die doorgaans meer gericht zijn op groei.

Om de ‘natuurlijke’ inkomsten van de portefeuille te versterken en te diversifiëren past het team een overlay-strategie toe om het fondsrendement met 2-4% per jaar te verhogen met zo min mogelijk risico. Deze dynamische strategie, beheerd door het Systematic Factor Investments Team van Columbia Threadneedle, combineert short-posities in call-opties met een long-positie in futures. Dankzij de premie op de call-opties realiseert het Fonds een hoger rendement, terwijl de long-positie in futures in een stijgende markt zorgt voor behoud van de marktpositie, die anders zou afnemen door de verkoop van call-opties.Bron weergeven