Nieuwe Scorcese-film pakt opnieuw eerste plaats in FDN weekendchart


Na vorige week de hoogste positie in de FDN-chart af te staan aan Five Nights at Freddy, pakte Killers of the Flower Moon afgelopen weekend de eerste plaats terug. De Scorsese-film haalde tussen donderdag tot en met zondag een recette op van 444.585 euro.

Na drie weken is de totale box office van Killers of the Flower Moon meer dan 2,1 miljoen euro. De film was afgelopen weekend te zien in 154 Nederlandse bioscopen met 170 prints. Hiermee is het niet alleen box office winnaar maar ook de best verspreide film. De Scorsese-film wist afgelopen weekend een recette te verdienen van 444.585 euro. Vergeleken met een week daarvoor, toen de film op de tweede plek stond, is dat een daling van 21,2 procent. In de tweede week na de release zakt Five Nights at Freddy naar de tweede plek in de FDN-chart. De omzet was afgelopen weekend 260.281 euro, dat bedrag is 55,4 procent minder dan in zijn debuut.

Week 45 was, op alle fronten, een rustige week in de Nederlandse bioscopen. Op twee films na was de box office van alle titels (met uitzondering van de nieuwe binnenkomers) minder dan de week daarvoor. De twee uitzonderingen hier waren Sounds of Freedom, die een recette toename zag van 0,6 procent en The Killer die het qua inkomsten 4 procent beter deed dan de week daarvoor. Ook op het gebied van nieuwe releases bleef de eerste week van november achter. De drie hoogste binnenkomers waren The Lord of the Rings: the Fellowship of the Ring (15), The Lord of the Rings: the Two Towers (20) en The Lord of the Rings: the Return of the King (21). De drie films stonden respectievelijk 161, 160 en 159 weken in de FDN-chart. Andere nieuwe films afgelopen weekend waren Het Smelt (24), Reality (26) en Dear David (29).

In de strijd om meest succesvolle Sinterklaas film pakte De Club van Sinterklaas Film: de Gestrande Stoomboot de koppositie. De film stoomde van de zevende naar de zesde plaats met een box office van 156,430 euro. Dat is 12,5 procent minder dan vorige week. De concurrent De Grote Sinterklaasfilm en de strijd om Pakjesavond moest het afgelopen weekend doen met een achtste plek (daar stond het zeven dagen geleden ook) en een recette vermindering van 20,5 procent. Met vijf december in het vizier blijft de Nederlandse bioscoopbezoeker naar alle waarschijnlijkheid zijn weg naar beide films vinden.

In de ene laatste week dat de concertfilm The Eras Tour van zangeres Taylor Swift in de bioscoop te zien is wist het een box office van 111.141 euro te behalen. Vorig weekend was dat nog 172.005 euro. Hiermee staat de teller op net geen miljoen euro. Hiermee zou de registratie afgelopen weekend op de tiende plaats staan in de FDN-chart. The Eras Tour is echter uitgebracht door een niet lid van de vereniging en is daarom niet meegenomen in de lijst. De grote vraag is of Swifties (de fanatieke fans van de zangeres) aankomend weekend opnieuw een kaartje kopen om het concert in de bioscoop te gaan kijken voordat deze niet meer te zien is op het grote scherm.

Het bericht Nieuwe Scorcese-film pakt opnieuw eerste plaats in FDN weekendchart verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven