Online presentaties van zowel Nintendo als Sony vandaag


Vandaag – 14 september – wordt een drukke dag voor gamers. Nintendo presenteert om16:00 uur een nieuwe editie van Nintendo Direct. De online-show is live te zien via YouTube. Zeven uur later, om 23:00, is het tijd voor de periodieke State of Play-presentatie van Sony Interactive Entertainment.

De focus van de 40 minuten durende Nintendo Direct ligt op titels die de komende maanden op de planning staan. Hoewel er geen specifieke games zijn genoemd, ligt het in de lijn van verwachtingen dat de eerder aangekondigde remake van Super Mario RPG en de nieuwe Princess Peach-game voorbijkomen. Ook zijn er geruchten dat er aandacht komt voor nieuwe games in de F-Zero en Mario vs. Donkey Kong-series. De Nintendo Direct-presentatie is vanmiddag hier te bekijken.

Zeven uur later, om 23:00, is het tijd voor de periodieke State of Play-presentatie van Sony Interactive Entertainment. Het bedrijf heeft de recente editie van gamescom overgesloten en geeft tijdens deze presentatie updates van eerder aangekondigde games van zogeheten third party publishers en indie-ontwikkelaars. Hoewel er net als bij Nintendo Direct geen titels zijn genoemd, stelt Sony dat deze editie van State of Play gaat over games die dit jaar en later uitkomen. Ook is bekendgemaakt dat het Japanse bedrijf meer gaat vertellen over eerder aangekondigde PS VR2-games. Deze State of Play is te zien op YouTube, TikTok en Twitch.

Het is overigens niet de eerste keer dat Sony en Nintendo op dezelfde dag een livestream uitzenden. Dit gebeurde vorig jaar ook voorafgaand aan Tokyo Game Show.

Het bericht Online presentaties van zowel Nintendo als Sony vandaag verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven