Ook eerste plaats voor remake van Taylor Swift’s 1989


Net als het uit 2014 daterende origineel komt ook de remake die Taylor Swift maakte van haar album 1989 (Taylor’s Version) binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100. Daarmee scoort Swift haar zesde nummer 1-notering in de lijst. Ook in de Vinyl 33 komt 1989 (Taylor’s Version) deze week binnen op de eerste plaats.

Zoals bekend heeft een conflict met Swifts voormalige platenmaatschappij Big Machine Records over het eigenaarschap van de masters van haar eerste zes albums de zangeres ertoe aangezet om vernieuwde versies van die platen op te nemen. Na Fearless (Taylor’s Version), Red (Taylor’s Version) en Speak Now (Taylor’s Version) is 1989 (Taylor’s Version) alweer het vierde album waarvan Swift een complete remake heeft gemaakt.

Met de originele versie van 1989 behaalde Swift in 2014 voor het eerst de nummer 1-positie in ons land. Hoewel 1989 destijds de Album Top 100 slechts één weekje aanvoerde, hield de plaat het wel 55 weken vol in de lijst. Daarna keerde Swift met 1989 nog vijftien keer (!) terug in de Album Top 100 waarin het album sinds begin dit jaar weer onafgebroken staat genoteerd.

Anders dan het originele album telt 1989 (Taylor’s version) geen zestien maar 21 tracks. De vijf extra tracks zijn nooit eerder uitgebrachte opnamen uit de From The Vault-sessies van Swift. Daaronder de singletracks “Slut!”, Now That We Don’t Talk en Is It Over Now? die deze week alle drie staan genoteerd in de Single Top 100.

Verder keren Acda en de Munnik deze week terug met een gloednieuw album in de Album Top 100. De laatste keer dat het duo met een nieuwe plaat in de lijst binnenkwam, was in maart 2021 toen zij met het album ’t Heerst een tweede plek als hoogste positie wist te behalen. Mede dankzij drie uitverkochte comeback shows afgelopen week in de Ziggo Dome Amsterdam – waar in december nogmaals drie keer wordt opgetreden -, zien Acda en de Munnik hun nieuwe album AEDM binnenkomen op plek drie.

Het bericht Ook eerste plaats voor remake van Taylor Swift’s 1989 verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven