Ook morgen geen treinen tussen Nijmegen en Arnhem, overlast voor festivalgangers

Er rijden ook morgen geen treinen tussen station Nijmegen en Arnhem Centraal. De problemen op de spoorbrug bij Nijmegen zijn nog niet opgelost, meldt spoorbeheerder ProRail.

Er is iets mis met de rails op de spoorbrug over de Waal, zegt een woordvoerder. “Het spoor ligt niet zo strak als de bedoeling is.” De rails kan bewegen, waardoor de trein meer gaat schudden, legt de woordvoerder uit. Om gevaarlijke situaties te voorkomen, ligt het treinverkeer tussen Nijmegen en Arnhem sinds gisteren helemaal stil.

Dat er morgen geen treinen rijden, levert hinder op voor onder anderen bezoekers van het festival Down The Rabbit Hole in Ewijk, bij Nijmegen. Dit festival gaat vrijdag officieel van start, maar veel festivalgangers gaan morgen al richting Nijmegen om hun tent op te zetten.

Met een tijdelijke oplossing hoopt ProRail ervoor te zorgen dat er vrijdag wel weer treinen kunnen rijden. Die mogen op de spoorbrug dan maximaal 10 kilometer per uur.

Het probleem met het spoor is volgens de woordvoerder ontstaan tijdens onderhoudswerkzaamheden. “Tussen de nieuwe en oude spoorstaven is spanning komen te staan, waardoor er beweging is gekomen in het spoor. We moeten ons huiswerk opnieuw doen.”

Wanneer het definitieve herstel gaat plaatsvinden, kan de woordvoerder nog niet zeggen. Het gaat volgens hem om “complexe en ingrijpende werkzaamheden”. Zo moeten er meer onderdelen op de spoorbrug worden vervangen.

Mensen die tussen Nijmegen en Utrecht reizen, kunnen volgens de NS het best omreizen via Den Bosch. Reizigers tussen Arnhem en Nijmegen kunnen een stopbus nemen.

Het traject tussen Arnhem en Nijmegen is een druk traject. Ongeveer iedere vijf minuten rijdt er over de brug een passagierstrein.Bron weergeven