Ook QOTSA profiteert van Pinkpop


Na Niall Horan vorige week profiteert ook Queens Of The Stone Age van het optreden dat de Amerikaanse rockband op zaterdagavond gaf op Pinkpop. Het achtste en nieuwste album van de band In Times New Roman… komt deze week binnen op de eerste plaats van de GfK Dutch Album Top 100.

De band van frontman Josh Homme stond voor de vijfde keer geprogrammeerd op het festival en vierde dus z’n eerste Pinkpop-lustrum. Daarmee schaarden de rockers uit Californië zich in een illuster rijtje artiesten die eveneens vijfmaal op Pinkpop stonden onder wie Lenny Kravitz, Muse en Rowwen Hèze. De artiest met de meeste optredens op Pinkpop is nog altijd Anouk, die tussen 1998 en 2019 maar liefst zeven keer geprogrammeerd stond op het festival.

In Times New Roman… is het achtste album van Queens Of The Stone Age. De plaat vormt het sluitstuk van een trilogie die begon in 2013 met de release van het album …Like Clockwork, in 2017 gevolgd door het album Villains.

Met Villians scoorde QOTSA zes jaar geleden z’n eerste nummer 1-notering in de Album Top 100. Daarna bleef het lang stil rondom de band. Met de grotendeels in de thuisstudio van Josh Homme opgenomen opvolger In Times New Roman… scoort de band dus eveneens een nummer 1-notering.

Behalve in ons land is In Times New Roman… ook in de Belgische albumlijst op één binnengekomen. Tot nu toe zijn dat de enige twee landen waar het album de eerste plaats heeft behaald. In eigen land kwam In Times New Roman… binnen op een negende plaats in de reguliere Billboard Album 200.

Het bericht Ook QOTSA profiteert van Pinkpop verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven