Op zoek naar een zomervakantie? Tijdens deze week vlieg je het goedkoopst


Wat is er nog leuker dan zomervakantie? Een goedkope zomervakantie. Met deze simpele truc bespaar je al snel tientallen euro’s. Vergelijkingssite Skyscanner zocht uit wanneer je het beste op vakantie kunt gaan om flink wat euro’s te besparen. Zo boek je de goedkoopste vliegtickets.

Mallorca? Split? Een rondtour door de USA, duiken in Egypte of ga je toch liever kamperen in Zweden? Grote kans dat je je zomervakantie nog moet boeken. Vliegtickets zijn de afgelopen jaren nou niet per se goedkoper geworden, gelukkig zijn er wat trucs waarmee je een stuk minder neertelt voor je vakantie. Die extra euro’s kun je weer mooi uitgeven aan drankjes.

In deze week scoor je de goedkoopste vliegtickets

De data-experts van prijsvergelijkingssite Skyscanner hebben de gegevens van miljoenen vluchten en reisaanbieders uitgeplozen om de beste vakantiehacks te vinden. En wat blijkt? Reis je in juli of augustus? Dan is woensdag de goedkoopste dag om te vliegen. Een gezin met vier personen kan gemiddeld 225 euro besparen door op woensdag te vliegen in plaats van op een zondag.

Ook hebben de data-experts onderzocht welke week je het voordeligst kunt reizen. De periode om het goedkoopst te vliegen is vooral interessant voor mensen die niet gebonden zijn aan schoolvakanties. De week van 19 augustus is namelijk de goedkoopste week voor Nederlandse gezinnen om te vliegen. In die week bespaar je al snel 31 procent op vliegtickets in en buiten Europa. De experts hebben ook gelijk even onderzocht wat de duurste week is om te reizen en dat is rond 22 juli.

Meeste geboekte steden

Nog inspiratie nodig voor je vakantie? Bangkok staat met stip op nummer 1 als het gaat om de meest geboekte stad. Ook in het Spaanse Malaga heb je grote kans om veel Nederlanders tegen te komen. Dit zijn de meeste geboekte bestemmingen:

  1. Bangkok
  2. Malaga
  3. Bali
  4. Split
  5. Istanbul
  6. Lissabon
  7. Barcelona
  8. Valencia
  9. Cairo
  10. Tirana

Beste stoel in het vliegtuig? Reis-expert onthult ‘stoelgeheimen’ voor comfortabele vluchtBron weergeven