Opnieuw nieuwe nummer 1 in Bioscoop Weekend Top 30


De tijd dat Barbie en Oppenheimer zes weken de eerste twee plekken in de FDN-chart innamen is officieel voorbij. In de afgelopen drie weekenden nam iedere week een nieuwe titel de toppositie in. Dit weekend was dat After Everything.

After Everything is het vijfde en laatste deel in de After-serie. Een reeks die als doelgroep de jongere bezoeker heeft. Met een weekend box office van 520.015 euro stoot After Everything The Nun II van de troon af. De horrorfilm was tussen donderdag en zondag goed voor een recette van 464.842 euro. Een daling van 17,3 procent vergeleken met de box office van vorig weekend. The Nun II wisselt stuivertje met the Equalizer 3, die in de derde releaseweek de derde plek in de chart pakt. Het omzetverlies, vergeleken met het vorig weekend, is echter maar 2,2 procent.

De dominantie van Oppenheimer en Barbie lijkt officieel voorbij. De films staan respectievelijk op de vierde en zesde plek. Opvallend is wel dat Oppenheimer 6,4 procent meer box office scoort dan een week eerder. Deze week krijgt Barbie echter een IMAX-release. De film was niet eerder in dit format te zien en bevat een introductie van Greta Gerwig en bevat niet eerder vertoonde beelden. Het ligt in de lijn van verwachtingen dat de interesse en de box office van Barbie hierdoor weer zal toenemen. De recetteteller van Barbie staat sinds afgelopen weekend op 19.187.987 euro. Een week geleden werd bekend dat de film de best bezochte film in Nederland van 2023 was.

Na After Everything kende de Weekend Top 30 zes nieuwe binnenkomers: A Haunting in Venice (5), De Vuurline (7), ABBA The Movie (9), Jeanne du Barry (10), Ratatouille (14) en Irgendwann Werden Wir Uns Alles Erzahlen (23).

Het bericht Opnieuw nieuwe nummer 1 in Bioscoop Weekend Top 30 verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven