PlayStation Pulse Explore-oordoppen vanaf 6 december verkrijgbaar


Sony gaat PlayStation Pulse Explore-oordoppen in de markt zetten vanaf 6 december zijn ze verkrijgbaar. De pre-order start vanaf 9 november en ze zijn te koop zijn via de PlayStation Direct-website en enkele fysieke retailers. 

In augustus kondigde Sony de komst van twee nieuwe koptelefoons aan: Pulse Explore en Pulse Elite. Beide apparaten ondersteunen de nieuwe audiostandaard van de spelcomputer: PlayStation Link. Naast lossless audio met lage latency kunnen de headsets ook naadloos tussen verschillende apparaten schakelen. Pulse Explore krijgt een consumentenadviesprijs van 220 euro, de Pulse Elite-koptelefoon heeft een consumentenadviesprijs van 150 euro. Laatstgenoemde verschijnt op 21 februari.

De verkoop zal plaatsvinden via Sony’s eigen digitale winkel PlayStation Direct. Hoewel de platformhouder stelt dat dit ook verschillende fysieke retailers de headssets gaan verkopen, zijn deze vooralsnog niet te vinden op de website van de grootste aanbieders.

Naast de headsets brengt Sony dit jaar ook een nieuwe versie van PlayStation5 uit. Het gaat hier om een console zonder ingebouwde diskdrive met een consumentenadviesprijs van 449,99 euro. Games kunnen digitaal gespeeld worden. Wel is het mogelijk om een externe diskdrive aan te schaffen. Deze krijgt een consumentenadviesprijs van 119,99 euro.

Daarnaast lanceert Sony op 15 november de PlayStation Portal-handheld. Met dit apparaat kunnen gebruikers PS5-games streamen op een mobiel apparaat. De handheld krijgt een adviesprijs van 220 euro.

Het bericht PlayStation Pulse Explore-oordoppen vanaf 6 december verkrijgbaar verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven