Poppodium Burgerweeshuis presenteert uitgewerkt huisvestingsplan voor Haveneiland


Poppodium Burgerweeshuis zet een stap in de richting van haar toekomstige locatie Burgerhaven op Haveneiland. In samenwerking met externe adviseurs en met de ondersteuning van de gemeente Deventer, is het uitgewerkte huisvestingsplan afgerond en wordt aan de gemeenteraad aangeboden.

Dit project kreeg, in februari van dit jaar, groen licht van de gemeenteraad wat resulteerde in de start van deze verkenningsfase. Er ligt nu een aangepast ontwerp dat rekening houdt met de uitkomsten van het vastgoedrisico-onderzoek eerder dit jaar en dat in lijn is met de richtlijnen van de Plan Advies Raad. De kosten van de uitgewerkte plannen vallen binnen de eerder begrote bedragen van afgelopen voorjaar.

Het schetsontwerp biedt een herbestemming voor het industriële erfgoed. Het gebouw is functioneel met alle publieksfuncties op de begane grond. Volgens het Burgerweeshuis belooft het een spannend, duurzaam en toegankelijk gebouw te worden met een open karakter en een mooie verbinding naar het water van de tweede havenarm.

Het Burgerweeshuis geeft aan dat volgends hun een eigen plek op het Haveneiland de beste keuze is om de bewoner van Deventer en omstreken een optimale beleving van pop- en nachtcultuur te bieden. Burgerhaven voorziet in moderne, innovatieve en duurzame faciliteiten die het voor zowel publiek als voor (grotere) artiesten aantrekkelijk maken om op te treden of het Burgerweeshuis te bezoeken. Bovendien past dit plan binnen de ambities en doelen van de gemeente in de komende jaren op het gebied van wonen, leven, werken en leren voor de (jonge) creatieve stedeling.

Het bericht Poppodium Burgerweeshuis presenteert uitgewerkt huisvestingsplan voor Haveneiland verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven