Rivian neemt Tesla-oplaadstandaard over, Cruise voegt Android toe en Ford krijgt een lening van $ 9,2 miljard


The Station is een wekelijkse nieuwsbrief gewijd aan alles wat met transport te maken heeft. Meld u hier aan — klik gewoon op The Station — om elk weekend de volledige editie van de nieuwsbrief in uw inbox te ontvangen. Abonneer u gratis.

Welkom terug bij The Station, uw centrale hub voor alle vroegere, huidige en toekomstige manieren om mensen en pakketten van punt A naar punt B te verplaatsen.

Sta me een kort moment toe om op mijn eigen hoorn te toeren!

Downey’s droomauto’seen nieuwe reality-tv-show die auto’s, klimaatverandering, de toekomst van mobiliteit, startups en Robert Downey junior, ging op 22 juni in première op HBO Max. Ik kreeg de kans om over de show te praten en – plotwending – belandde ook in een paar afleveringen (zij het kort).

Ik hoop dat je het bekijkt; en niet alleen omdat ik eraan heb gewerkt. De show verkent ideeën en oplossingen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ik ben blij te kunnen zeggen dat het niet neerkomt op het kopen van een EV van $ 58.940, wat de gemiddelde prijs was in maart 2023, volgens Kelley Blue Book.

OK, zullen we ingaan op het nieuws van de week! Vamos.


Contact opnemen met een tip, opmerking of klacht? E-mail Kirsten op kirsten.korosec@techcrunch.com. U kunt ook een direct bericht sturen naar @kirstenkorosec.

Herinnering dat u ons een bericht kunt sturen op tips@techcrunch.com. Als u liever anoniem blijft, klik hier om contact met ons op te nemeninclusief SecureDrop (instructies hier) en verschillende gecodeerde berichten-apps.

Micromobbin’

Net toen we dachten dat gedeelde micromobiliteitsbedrijven niet nog meer konden herhalen op het gebied van e-scooterontwerp, heeft Bolt het opnieuw gedaan.

Bout (de Europese, niet degene die op mysterieuze wijze is verdwenen) lanceerde zijn zesde generatie e-scooter; en deze zit vol met alle technologie. Wat mij opviel was de IoT-module met computer vision-technologie waarmee de scooter voetgangers en stoeprijden kan detecteren. Wederom gaat scooter ARAS voor de winst.

Een paar andere opvallende kenmerken, waaronder een audiowaarschuwing die “dankjewel” zegt tegen mensen die een gevallen scooter oppakken, een parkeersysteem en richtingaanwijzers. En 70% van het aluminium is afkomstig van gerecyclede bronnen.

Bolt zal eind juli 2023 beginnen met de inzet van ongeveer 1.000 van deze scooters in Lissabon, Riga en Tallinn.

In ander nieuws …

Vogel zei dat het zijn diensten in Wenen, Oostenrijk, uitbreidt nadat het een nieuwe vergunning voor drie jaar heeft gekregen.

Bosch eBike-systemen definieert de softwaregedefinieerde e-bike. Het bedrijf heeft zojuist een reeks nieuwe connectiviteitsfuncties voor het modeljaar 2024 uitgebracht om de rijervaring te individualiseren, waaronder een nieuw premium abonnement met functies en alarm en fietsslot en een bedieningseenheid die ook dienst doet als aanpasbaar scherm.

Fiets heeft een nieuwe bakfiets gedropt, de 20Fifty, speciaal ontworpen voor bezorging. Het is vanaf juli verkrijgbaar als abonnement vanaf € 129,- per maand, inclusief onderhoudsservice en verzekering.

Denk dat je je wilt kopen kind een e-bike? Gewoon niet doen. Dit is waarom.

Indisch startups, geen oude OEM’s, leiden de revolutie van elektrische tweewielers (paywall).

de stad New York laat nu elektrische micromobiliteitsvoertuigen toe in parken. Dit stukje nieuws valt samen met de uitbreiding van het e-scooterprogramma naar Queens.

Zoomo werkt samen met EAV om de cool uitziende e-bikes voor vracht van EAV naar het Zoomo-platform te brengen. Zoomo biedt e-bike abonnementen aan koeriers, de opname van EAV in het platform is een enorme stap vooruit.

—Rebecca Bellan

Aanbieding van de week

Laten we het hebben over leningen. En jongen, dit is een grote.

ik heb het over doorwaadbare plaats (en zijn batterijproductiepartner SK On) een lening van $ 9,2 miljard binnenhalen van het Amerikaanse ministerie van Energie. Het geld zal worden gebruikt voor de bouw van drie batterijfabrieken in Kentucky en Tennessee, die naar verwachting in 2025 met de productie zullen beginnen.

Ford is niet het enige bedrijf dat een voorwaardelijke lening van de DOE heeft ontvangen om de productie van schone energie – en met name batterijen – in de Verenigde Staten te stimuleren. Vorig jaar ontving een joint venture tussen General Motors en LG Energy Solution een lening van $ 2,5 miljard om drie batterijfabrieken in de VS te bouwen

Startup voor batterijmaterialen en recycling Redwood Materials heeft ook een lening van $ 2 miljard ontvangen.

Andere deals die deze week mijn aandacht trokken …

BorgWarner overeengekomen om het bedrijfssegment elektrische hybride systemen van het in Italië gevestigde Eldor Corp. te kopen voor € 75 miljoen ($ 80 miljoen).

Cargoboteen in Miami gevestigd digitaal vrachtbedrijf, haalde $ 6 miljoen op in een Serie A-ronde geleid door BPBI met voortdurende deelname van zijn meerderheidsinvesteerder Total Management 2 Inc.

Voogd Landbouween agrarisch eVTOL-bedrijf, haalde $ 20 miljoen op in een Serie A-ronde onder leiding van Fall Line Capital.

Riviaans gekocht iternio, het bedrijf achter ABetterRouteplanner, een populaire app voor routeplanning die wordt gebruikt door EV-rijders. Financiële voorwaarden werden niet bekendgemaakt.

Tesla is van plan een in Duitsland gevestigd bedrijf genaamd Vrouwion over te nemen dat draadloze oplaadsystemen voor autonome mobiele robots en autonoom geleide voertuigen verkoopt, aldus The Robot Report, daarbij verwijzend naar een niet nader genoemde bron.

Opmerkelijke lezingen en andere weetjes

ADAS

Tesla aandeelhouder en pleitbezorger Ross Gerber samen met criticus Dan O’Dowd opgenomen video van een rit in een Model S met behulp van de zogenaamde Full Self-Driving (FSD) bètasoftware. Het plan, neem ik aan, was dat Gerber O’Dowd, een miljardair die heeft opgeroepen tot een verbod op het product, ervan zou overtuigen dat FSD veilig was. Welp, in deze video kun je zien dat dat niet is gebeurd en dat het nu zijn weg vindt op Twitter en andere sociale media.

Concreet laat het voertuig een stopteken zien en neemt Gerber het over, waardoor een botsing met een ander voertuig wordt voorkomen (en lezers, als iemand die FSD herhaaldelijk heeft getest, probeer niet te beweren dat het niet was ingeschakeld. Het is duidelijk).

Mijn vraag: zal deze video een impuls geven aan de inspanningen om het gebruik van FSD te reguleren of te beperken of zal het gewoon verdwijnen in de ether?

Autonome voertuigtechnologie

Cartken zegt dat zijn trottoirbots meer dan 25.000 maandelijkse leveringen hebben overtroffen. Het bedrijf zei ook dat het nieuwe niveaus van autonomie heeft bereikt die “in principe geen tussenkomst” vereisen en die robotbezorging winstgevend maken.

Cruisen een Android-app ontwikkeld (en nu gelanceerd) om zijn robotaxi-service te ondersteunen. Blijkbaar zijn meer dan 20% van de mensen op de wachtlijst Android-gebruikers.

Kodiak-robotica een deal getekend met Ladingsmid, een marktplaats die verladers en vervoerders met elkaar verbindt, om 800 met Kodiak uitgeruste vrachtwagens op zijn platform te plaatsen. Herinnering: in mei 2022 verzekerde Loadsmith zich van 350 autonome vrachtwagens via TuSimple, maar annuleerde de bestelling een paar maanden later.

Parallel domeineen in San Francisco gevestigde startup, heeft een nieuwe API gelanceerd, Data Lab genaamd, die machine-learning engineers controle geeft over dynamische virtuele werelden om elk scenario te simuleren.

TuEenvoudig blijft toenemen in China. Het bedrijf zei dat het een reeks volledig autonome semi-vrachtwagenritten op de openbare weg in China heeft voltooid zonder dat er een mens in het voertuig aanwezig was en zonder menselijke tussenkomst.

Elektrische voertuigen, batterijen en opladen

van China CATL ondertekende een deal met Bolivia om de lithiumreserves van het land aan te boren.

Helixx gebruikt het open digitale platform van Siemens om een ​​sterk geautomatiseerde ‘fabriek in een doos’ te ontwerpen die overal kan worden gebouwd om kleinere, goedkope elektrische auto’s te assembleren, te beginnen in grote Aziatische steden. Voorzichtig, Helixx. Klinkt een beetje als het microfabriekplan van Arrival.

hyundai schetste tijdens zijn investeerdersdag een bijgewerkt EV-plan, inclusief plannen om de komende tien jaar ongeveer $ 28,1 miljard uit te geven aan elektrificatie, inclusief $ 7,45 miljard voor batterijen. Het bedrijf zei ook dat het een nieuw EV-platform zal lanceren dat het huidige op de Ioniq 5 zal vervangen.

Fisker startte leveringen aan klanten in de VS door 22 voertuigen over te dragen Fisker Ocean One lanceringseditie voertuigen aan klanten.

Die van Tesla North American Charging Standard (NACS) wint terrein. Riviaans werd de nieuwste autofabrikant die NACS toepast, na soortgelijke stappen van Ford en General Motors. Ook de deelstaatregeringen gaan aan boord. Texas zei dat het EV-oplaadbedrijven zal verplichten om Tesla’s North American Charging Standard (NACS) en de Combined Charging System (CCS) -standaard op te nemen om in aanmerking te komen voor een staatsprogramma om snelwegen te elektrificeren via federale fondsen. En het lijkt erop Washington is misschien de volgende.

Volkswagen had een batterij doorbraak. TC-verslaggever Tim De Chant duikt in de details en legt uit wat het betekent voor de autofabrikant en de industrie.

Gig-economie

Uber verdubbelt zijn advertentie-inspanningen. De ride-hail-gigant werkt samen met Omnicom Media Group in een datasamenwerking die Uber’s mobiliteits- en leveringsinzichten en publieksgegevens combineert met het besturingssysteem van Omnicom.

Technologie in de auto

Google wordt in Duitsland steeds meer onder de loep genomen, aangezien de antitrustwaakhond van het land overweegt de autoservice-eenheid van het bedrijf te verbieden navigatie en andere diensten in de auto te bundelen.

OK, forceren werkt niet per se aan “in-car” -technologie. Maar de startup heeft een slimme helm ontwikkeld die kan worden geïntegreerd met een app en op een dag misschien zelfs met de motorfiets zelf. Bijdrager Tim Stevens heeft het inside-verhaal over het bedrijf en hoe het op zoek is naar het succes dat de voormalige Indiegogo-lieveling Skully verkwanselde.

Poolster een joint venture aangegaan met Xingji Meizu, een bedrijf voor mobiele telefoons en consumentenelektronica, om een ​​besturingssysteem te bouwen voor Polestar-auto’s die in China worden verkocht. In de rest van de wereld integreerde Polestar het Android Automotive OS van Google in voertuigen om zijn infotainmentsystemen van stroom te voorzien.

Stellantis En Hon Hai-technologiegroep (beter bekend als Foxconn) creëerde een joint venture genaamd SiliconAuto die zich vanaf 2026 toelegt op het ontwerpen en verkopen van halfgeleiders voor levering aan de auto-industrie, waaronder Stellantis.

Mensen

Chemixde batterijontwikkelaar van Silicon Valley, nam Praveen Sharma, een voormalig operationeel leider van Tesla, in dienst als Chief Operating Officer.

Einride gehuurd Hendrik Groen om leiding te geven aan de afdeling autonome technologieën. Green was voorheen Chief Technology Officer en Chief Product Officer bij Volvo Cars.

Gun Goodaledie mede-oprichter was van het opstarten van de trucking-marktplaats Konvooi met Dan Lewisverlaat zijn uitvoerende functie en gaat over naar een adviserende rol.

Lin-Hua Wude voormalige vice-president van wereldwijde communicatie bij Googlewerd ingehuurd als senior vice-president en chief communications officer bij GM.

Wat staat er op mijn oprit

Beeldcredits: Kirsten Korosec

Ik test af en toe EV’s en plug-in hybrides – en soms ICE-voertuigen als deze over overtuigende technologie beschikken. Wat staat er deze week op mijn oprit? De Mercedes EQE 350+ SUV uit 2023.

Wist je zelfs dat de EQE een SUV-versie had? Nu wel. Mercedes heeft het vlaggenschip EQS, de EQS SUV en de EQE sedan. De EQE SUV past als een soort compacte SUV in het midden.

De buitenkant is een beetje bleh voor mij (schattige blob is wat een buurman zei). En laat me niet eens beginnen over de optionele verlichte treeplanken van $ 650 die me elke keer dat ik in of uit de EV stapte met succes in de weg stonden. (Mercedes vertelt me ​​​​dat de treeplanken de efficiëntie verbeteren).

Het interieur en de prestaties van de EQE SUV zijn echter waar dit voertuig echt uitblinkt. Het MBUX-infotainmentsysteem van Mercedes is een van de betere op de markt en wordt steeds beter. En het lijkt erop dat het vinden van en navigeren naar EV-laders in de navigatie ook is verbeterd!

Een nieuw item dat de moeite waard is om te markeren: de EQE SUV is ook uitgerust met een ADAS-systeem dat automatisch van rijstrook wisselt zonder tussenkomst van de bestuurder. Verwacht alleen niet dat het ooit rechts passeert.

Rivian neemt Tesla-oplaadstandaard over, Cruise voegt Android toe en Ford krijgt een lening van $ 9,2 miljard van Kirsten Korosec, oorspronkelijk gepubliceerd op TechCrunch

Bron weergeven