RSD Black Friday 2024 in het teken van bijzondere releases


Aanstaande vrijdag barst het fenomeen Black Friday los. Een dag die in het teken staat van aanbiedingen. Ook Record Store Day is onderdeel van Black Friday. Esther Vollebregt van RSD Nederland verwacht een succesvolle dag met bijzondere releases.

“Het is nooit de bedoeling geweest om hier een tweede Record Store Day van te maken”, stelt Esther Vollebregt van RSD Nederland. “RSD Black Friday is een stuk kleinschaliger, maar we zien wel dat de retail ook dit jaar enthousiast is en het uitstekend oppakt. Naast de 93 releases die verschijnen voeren veel winkels kortingsacties en zijn er zelfs instores.”

Marketingtechnisch blijft Record Store Black Friday ‘een best lastig verhaal’, aldus Vollebregt. Stunten andere retailers met producten en prijzen, in de platenwinkels zijn de RSD BF-releases niet goedkoper dan reguliere lp’s. “Het draait bij RSD Black Friday niet in eerste instantie om sales. De focus ligt op bijzondere releases en daar komen er aanstaande vrijdag weer veel van uit. Naast de normale bijzondere releases in ieder genre, is er voor jazz- en soul-liefhebbers veel moois, alsook op het gebied van speciale kerstmuziek en soundtracks. En de lijst wordt nog geregeld aangevuld. Een paar dagen geleden kwam daar bijvoorbeeld de 1st Century Liability (5 Year Anniversary Edition) van Yungblud bij.”

Vollebregt kijkt uit naar aanstaande vrijdag. “Dit gaat, zeker gezien de diversiteit in releases, een bijzondere dag worden om platen te verkopen en te kopen. Zelf ga ik die dag natuurlijk een winkelronde maken om te zien hoe de winkeliers het doen. In de winkels ga ik, voor mijn dochter, ook opzoek naar de splatter vinyl kerst EP van Sia en naar GUTS: The Secret Tracks van Oliva Rodrigo. Ik vrees uit alle reacties echter dat dit er met mij meer gaan doen. De Nederlandse oplage is namelijk maar 200 stuks.”

Het bericht RSD Black Friday 2024 in het teken van bijzondere releases verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven