Sounds-Venlo organiseert avondverkoop nieuwe Stones-album


In de nacht van donderdag op vrijdag openen 30 Nederlandse platenzaken de deuren voor de verkoop van Hackney Diamonds.  Het eerste studioalbum van the Rolling Stones met nieuw materiaal sinds A Bigger Bang uit 2005.

Op vrijdag 19 oktober verschijnt de nieuwe plaat van the Rolling Stones. Consumenten die niet kunnen wachten tot het moment dat de winkels morgenochtend de deuren openen, kunnen om 23:00 vanavond al terecht in 30 verschillende Nederlandse platenzaken. Hier worden releasefeestje gehouden voor Hackney Diamonds. Om middernacht wordt het album daadwerkelijk verkocht. Voorafgaand zal de nieuwe Stones-plaat gedraaid worden en er worden er verschillende exclusieve goodies weggegeven.

Dick van Dijk van Concerto Amsterdam verwacht vanavond ‘een lekker volle winkel’. “Het is een tijd geleden dat er een plaat is verschenen met zo’n iconisch karakter door zo’n iconische band. Het gaat een gezellig drukke avond worden. Je weet natuurlijk nooit hoeveel mensen daadwerkelijk om elf uur ’s avonds naar een winkel gaan, maar de reacties zijn uitstekend. Ik denk niet dat we met de biertjes die geschonken gaan worden blijven zitten.” Van Dijk denkt dat veel fans overgehaald zullen worden door de exclusieve goodies die bezoekers kunnen winnen. “We hebben naast de plaat op exclusief gekleurd vinyl ook Hackney Diamonds T-shirts met de namen van alle deelnemende winkels en bijzondere posters. Dit soort acties zijn natuurlijk hartstikke leuk voor de klanten, maar de avondverkoop zorgt ook voor extra media-aandacht voor de fysieke winkels. Het laat zien waarom winkels belangrijk zijn om de liefde voor muziek te benadrukken en dat dit compleet anders is vergeleken met het luisteren naar een nummertje op een muziekstreamingdienst.”

Ook Sounds-Venlo gaat vanaf 22.00 open voor de pre-release party. Vanaf 22.30 uur brengen Andrew Elt (zang), BJ Baartmans (gitaar), Jasper Verbruggen (gitaar), Gerard Gubbels (bas) en Tom Wetzels (drums) op het Sounds-podium een groot aantal Stones-klassiekers ten gehore. Om 23.00 uur legt Sounds-eigenaar Geert Driessen Hackney Diamonds op de draaitafel. De verkoop start precies om middernacht.

Op de release dag van Hackney Diamonds opent om 13:00 uur in Groningen een Rolling Stones Pop-Up Store. De locatie van de tijdelijke winkel sluit aan op de expositie Unzipped die sinds juli dit jaar in het Groninger Museum te zien is. De Pop-Up Store is gevestigd aan de Grote Markt, op loopafstand van het museum. Een pleinartiest zal een voetpad maken die de winkel met het Groninger Museum verbindt. De tijdelijke winkel zet naast de verkoop van fysieke dragers en merchandise ook in op beleving. Zo heeft illustrator Typex speciaal Stones-behang ontworpen waarmee de winkel deels bekleed is. Bezoekers kunnen zich laten fotograferen bij eenzelfde auto als die gebruikt is in de clip Angry. Daarnaast is er een podium waar in het weekend bandjes optreden en zijn er een aantal photobooths waar de klanten zich in een Stones-decor kunnen laten vereeuwigen. Tijdens de opening zal Leo Blokhuis een lezing over de legendarische band geven. Bezoekers maken daarnaast kans op de speciale versie van Hackney Diamonds dat in het Groninger Museum te zien is en gesigneerd is door de drie leden. De pop-up is tot stand gekomen door een samenwerking tussen Universal Music en Dick van Dijk. Eerder organiseerde de retailer pop-ups op onder andere Utrecht Centraal en grote festivals als Pinkpop en Lowlands. Tussen 20 oktober en 18 november is de speciale the Rolling Stones-winkel te bezoeken.

Hackney Diamonds is het eerste studio-album van de Rolling Stones met eigen liedjes in achttien jaar.  Het album wordt lyrisch ontvangen. Zo noemt de Volkskrant het ‘hun beste in 40 jaar’ en schrijft NRC ‘Mick Jagger is in ongekende topvorm en zingt, hijgt, vloekt en tiert als een bronstige puber.’

Het bericht Sounds-Venlo organiseert avondverkoop nieuwe Stones-album verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven