Soundtrack Barbie keert terug op eerste plaats Album Top 100


Ruim een maand nadat Barbie The Album binnenkwam op nummer één keert de soundtrack deze week terug op de eerste plaats in de Gfk Dutch Album Top 100. Daarmee weerhoudt Barbie de onafhankelijke platenmaatschappij annex distributeur Konkurrent van wat mogelijk de allereerste nummer 1-notering in z’n 38-jarige bestaan had kunnen zijn.

In plaats daarvan komt het door Konkurrent uitgebrachte album Everything Is Alive van de Britse band Slowdive binnen op een vierde plaats in de Album Top 100. De vinylversie van die plaat komt deze week wel binnen op de eerste plaats in de Vinyl 33.

Het is voor Slowdive de eerste keer dat zij een top 10-notering weet te scoren in de Album Top 100. Eerder wist Slowdive bescheiden hitnoteringen in de Album Top 100 te behalen met het album Slowdive (2017; hoogste positie no. 38) en een heruitgave van het oorspronkelijk in 1993 uitgebrachte album Souvlaki (2020; no.79).

Slowdive geldt als een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de zogenoemde shoegaze  scene, een dromerig subgenre binnen de indiepoprock.  Het genre dankt z’n naam aan het frequente gebruik van voetpedalen waarmee gitaristen special effects aan hun muziek kunnen toevoegen.

Op dinsdag 16 januari 2024 komt Slowdive naar Nederland voor een optreden in Paradiso Amsterdam. De band toert momenteel door Amerika.

Het bericht Soundtrack Barbie keert terug op eerste plaats Album Top 100 verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven