Stem van Edith Piaf gegenereerd met AI in nieuwe film


In een nieuwe film over het leven van de Franse zangeres Edith Piaf wordt gebruikgemaakt van AI om haar stem na te bootsen. Warner Music Group zou hierover overeenstemming hebben bereikt met de nabestaanden van Piaf.

In de nieuwe biopic Edith vertelt de in 1963 gestorven zangeres haar eigen levensverhaal. Hiervoor worden een door AI gegenereerde stem en afbeeldingen gebruikt. Op deze manier wordt ‘haar kenmerkende stem en beeld nieuw leven ingeblazen om de authenticiteit en emotionele impact van haar verhaal verder te vergroten’, aldus Warner.

Archiefbeelden, fragmenten van toneel- en tv-optredens, persoonlijke beelden en tv-interviews worden gemengd met animaties om belangrijke momenten uit Piafs leven te tonen.

AI blijft in Hollywood een gevoelig onderwerp. Onlangs sloten Hollywood-studio’s een overeenkomst met acteurs over het gebruik van AI in films. Acteurs moeten voortaan eerst toestemming geven voordat ze worden ‘gekopieerd’ door AI.

Het bericht Stem van Edith Piaf gegenereerd met AI in nieuwe film verscheen eerst op Entertainment Business.Bron weergeven